NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, Nevşehir’de vergi mükelleflerinin ve esnafın verginin bir vatandaşlık görevi olduğunun bilincinde olduğunu belirtirken, hiçbir mükellefin vergi dairesine gelmekten çekinmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Esnaf ve Sanatkarın üzerinde bir yük olarak görülmek istemediklerini belirten İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, mümkün olduğu ölçülerde gerek vergi dairesi memurlarının gerekse esnaf ve sanatkarın ödemelerinde hoşgörülü olmaya gayret edildiğini ifade etti.

Ercoşman, “İl Defterdarlığı ve Vergi dairesindeki arkadaşlarımız olarak bir bütün halinde esnaf ve sanatkarımızın üzerinde bir yük olmak istemiyoruz. Ben burada hiçbir arkadaşımın hiçbir esnafımızın kapısına cebir yoluyla gitmesini istemiyorum. Bu ne bize, ne de esnafımıza yakışır. Arkadaşlarımız devletin yasal memurları. Zorda kaldığı zaman esnafın kapısına gitmek zorunda kalıyor. Haliyle böyle bir durumda ise esnafımız yakınlarına, eşine, dostuna karşı rencide oluyor. Biz bunu asla istemiyoruz. Mümkün olduğu ölçülerde esnafımızın zor durumda kalmaması ve aynı zamanda dairemizin de tahsilatını yapabilmesi için karşılıklı hoşgörü istiyoruz. Esnafımız sıkıntıya girmesin, ama memurumuzda amirinden fırça yemesin istiyoruz. Hiçbir esnafımız Vergi dairesine gelirken korkmasın. Bizim mükellefimiz çok iyi niyetli. Ve verginin bir vatandaşlık görevi olduğunu biliyor” diye konuştu.