Eyleme tepki gösteren Nevşehirli vatandaşlar ise gösteri yapanlara "vatan hainleri", "3 gündür huzur bırakmadınız" diye sözlü tepkide bulundu.

Günlerdir Yerel ve ulusal medya üzerinde baskı kurmaya çalışarak “satılık ve yandaş medya” diyerek sloganlar atan eylemcilere Nevşehir basını örnek bir ders verdi. Basın açıklaması yapmak isteyen eylemcilere Nevşehir basını arkasını dönerek tepkilerini gösterdi.

 Taksim Gezi Parkı Gösterilerine Nevşehir’de Vatandaş Tepkisi...

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek ve onlara destek vermek için  Nevşehir de yürüyüş ve eylemlerde bulunan ve 3 gündür sabahladıkları parkı terk etmek zorunda kaldılar. Çıkan tartışma ve gerilim üzerine Eylemciler konuşlandıkları parkı terk etmek zorunda kaldılar.

Nevşehir'de Taksim Gezi Parkı olaylarına tepki göstermek için yürüyen çoğunluğu üniversite öğrencisi gruba Nevşehirli vatandaşlar tepki gösterdi.

Özellikle Başbakan Erdoğan ve AK Parti aleyhine sloganlar atan grup üyelerinin üzerine yürüyen vatandaşları polis güçlükle sakinleştirdi.

 

Tepkili bir Şehit Kardeşi de tepkisinde:

Kimsiziniz lan siz ben dağılın lan …Ben şehit kardeşiyim benim ağabeyim bu vatan için şehit olmuştur.Siz memleketin huzurunu bozmaya çalışıyorsunuz defolun dedi…

 

Bir diğer vatandaş ise tepkisini burası Nevşehir abi burası İstanbul a benzemez sabrımızı taşırmasınlar diyerek ortaya koydu.

Nevşehir Emniyetinin sağduyulu yaklaşımı ile göstericilerin yürüyüşü olaysız sonlandı.