17 Aralık operasyonundan sonra tartışılmaya başlanan ve Türkiye Barolar Birliği'nin önerisi ile Özel Yetkili Mahkemeler kanununda yapılması planlanan değişiklik Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın da işine yarayacak.

CHP ve MHP'nin de, Ergenekon ve Balyoz gibi davaların yeniden görülmesi için destek verdiği ve bu hafta yürürlüğü koyulması gelmesi beklenen kanun değişikliği Özel Mahkemeler'de yargılanan iki kulübün önünü açacak. Yargıtay, bu hafta sonuna kadar itirazlarla ilgili bir karar almazsa, şike davaları, Ergenekon ve Balyoz davalarında olacağı gibi otomatikman Asliye Hukuk Mahkemeleri'ne devredilecek. Yargıtay'ın, hafta içinde itirazlara bir yanıt vermesi olasılığında bile yeni kanuna bir madde eklenecek, şike ve teşvik operasyonu aynı kapsama alınacak.

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın, Asliye Hukuk Mahkemeleri'nde yapacağı savunmalarda ise elleri güçlenecek. Bu durumda delil toplama, ifade alınma gibi konular gündeme gelecek. Ayrıca iki kulüp, bu mahkemelerde aklanırlarsa, UEFA ile masaya oturma ve tazminat talep etme haklarına kavuşacaklar.

fanatik.com.tr özel