15 Temmuz darbe girişiminin ardından, birçok kamu kurum ve kuruluşundan, binlerce FETÖ'cü atıldı,görevlerine son verildi. Bazı FETÖ'cülerin kendini gizlemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkı uyardı ve ihbar edin dedi. 

Cumhurbaşkanı ihbarın önemine dikkat çekerek: “O camiadan dostlarınız arkadaşlarınız olabilir, ben diyorum ki bunları ifşa edin. Savcılıklara bildirmeniz lazım. Bu bir vatanseverlik borcudur. Herkesi istihbarat bilemeyebilir, emniyet bilemeyebilir ya da yetişemeyebilir bakın adamlar kaçıyor” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinden sonra, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT'in ortak çalışmaları sonrası online ihbar hattı kullanımı başlatıldı. Vatandaş bu uygulama sayesinde, örgüt faaliyetlerini veya örgüte üye olan kişileri ihbar edebilecek.

Bu uygulamada ihbar yapan kişilerin kimlik bilgileri saklanacak. Yine bu uygulama kapsamında ihbarcı isterse kendisine dönüş yapılabilecek.



Emniyet'ten vatandaşa çağrı: Bu profilli hesapları ihbar edin

FETÖ'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından vatandaşları meydanlardan uzak tutmayı amaçlayan, hükümet aleyhine kara propaganda içeren paylaşımların ve çağrıların artması üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, bu tür paylaşım ve içeriklere karşı duyarlı olunması uyarısında bulundu.

Vatandaşlardan sosyal medya üzerinden terör faaliyetlerini destekleyen ve suç unsurları içeren profil ve sayfaları [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] adreslerine bağlantı adresi ve ekran görüntüsüyle bildirmelerini istendi.