NEVŞEHİR(MHA) Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "Kuran-ı Kerim´i Güzel Okuma" yarışması İl finali Kozaklı İlçesinde gerçekleştirildi.

Yarışmaya Kozaklı Kaymakam Vekili Erkan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, İl ve İlçe yöneticileri katıldı.

Kozaklı Grand Termal Otel salonunda, il genelindeki imam hatip liselerinden 7 öğrencinin katıldığı yarışmada Kozaklı İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit başkanlığındaki komisyonca yapılan değerlendirme sonucunda, Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesinden Tayyip Ertaş birinci, Derinkuyu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammet Ali Yılmaz ikinci, Ürgüp İmam Hatip Lisesinden Mustafa Büyükince üçüncü oldu.

Öğrenciler tarafından ilahilerin de seslendirildiği yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "Kuran-ı Kerim´i Güzel Okuma yarışması önce il düzeyinde, sonra bölge düzeyinde ve son olarak Türkiye finali ile tamamlanıyor. İl birincisi olan öğrenci 22 Nisan 2014 tarihinde Konya´da yapılacak olan bölge yarışmasında İlimizi temsil edecek.