Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından toplumda aile olgusuna dikkat çekmek ve aile konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal Aile Fotoğraf Yarışması ödül töreni ve sergi açılışı gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan ve TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu ile çok sayıda milletvekilinin katılımıyla gerçekleşen törende; yarışmada dereceye giren eser sahiplerine ödüllerinin takdiminden sonra sergi açılışı yapıldı.

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, ailenin insanın zor zamanında, en darda olduğu anda koşup sığınabileceği bir liman olduğunu vurgulayarak aile kurumunun önemini anlatan fotoğraflardan oluşan sergiyi çok anlamlı bulduğunu söyledi. Aile kurumu hakkında farkındalığı arttırmanın bakanlığın en önemli görevlerinden biri olduğunu belirten Asan’ın konuşmasından sonra ödül törenine geçildi.

Fotoğraflarla Aile Yarışması’nda “Ailede Sevgi” kategorisinde dereceye giren Gürsel Egemen’e ödülü Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu tarafından verildi. Aynı kategoride ödüle layık görülen Tuğba Çandır’a ödülü TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu tarafından takdim edilirken, Musa Talaşlı adına Gülsen Çetin ödülü Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan’ın elinden aldı. 

“Çalışan Üreten Aileler” kategorisinde dereceye giren Veli Dölek adına Adnan Dölek ödülü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’ten aldı. Hakan Yaralı’nın ödülü Aile Araştırma Kurumu Kurucu Başkanı Necmettin Turinay tarafından Alim Sözeyataroğlu’na verilirken, Nadire Günday ise ödülünü Aile Araştırma Kurumu eski başkanlarından TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Ali Özer’den aldı.

Fotoğraflarla Aile Yarışması jüri üyeleri Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Sami Türkay’ın ve Prof. Dr. Adnan Ataç’a teşekkür plaketlerinin sunulmasından sonra serginin açılışı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Tülay Selamoğlu ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu tarafından yapıldı.

TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde bugün gerçekleştirilen ödül töreninden sonra açılan sergi, 8 Aralık Pazar gününe kadar 10:00-18:00 saatleri arasında sanatseverlere açık olacak.