NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de son yıllarda en aktif Genç Sivil Toplum Hareketi olarak dikkat çeken Genç Birliğin “Amcası” olarak bilinen İsmail Kahraman’ın önce Milletvekili, ardından da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçilmesi Genç Birlik Nevşehir Teşkilatında da büyük sevinç kaynağı oldu.

Genç Birlik Teşkilatlarının kurucusu da olan AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Meclis Başkanlığına seçilmesinden büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Genç Birlik Nevşehir Şube Başkanı Oğuzhan Alkan, Ülkemizde geleceğin mimarları olan gençlerin fark edilmesinde, ülkenin hemen hemen her alanında söz sahibi olmasına büyük önem veren TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a görevinde başarılar diledi.

Yaşamı süresince TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ülke gençliğine güvendiğini ve onları geleceğe hazırlamak adına çok önemli işler başardığına vurgu yapan Genç Birlik Nevşehir Şube Başkanı Oğuzhan Alkan, “Bizlerin ve teşkilatlarımızın Amcası olarak gördüğümüz, teşkilatlarımızın kurulmasında ve bugüne kadar gelmesinde çok büyük katkısı bulunan Sayın AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman Amca’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçilmesi tüm teşkilatlarımızı mutlu etmiştir. Hayatı boyunca gençlerimize sahip çıkan ve Ülkenin geleceğini gençlerimizde gören Sayın TBMM Başkanımıza görev süresince başarılar diliyoruz” dedi.

Evli ve 4 çocuk babası olan İsmail Kahraman, 1940 yılı Rize doğumlu. İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun olan İsmail Kahraman, Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği görevlerinde bulundu. Daha önce Refah Partisi’nden 20. Dönem milletvekili olan İsmail Kahraman, daha sonra Fazilet Partisi’nden 21. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi. 54. Türkiye Hükümeti’nde Kültür Bakanı olarak görev alan Kahraman,  şu anda AK Partinin 26. Dönem İstanbul Milletvekilli olarak görev yapmaktadır.

Ak Parti’nin meclis başkanı adayı olarak gösterdiği İsmail Kahraman, bugün oylamada 316 oy alarak 28.dönem Meclis Başkanı oldu.