Genç Dostu Kentler & Genç Dostu Adaylar II. Aşama

Aralık 2013'te başlatmış olduğumuz 30 Mart 2014 e kadar tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde yürüttüğümüz Genç Dostu Kentler & Genç Dostu Adaylar Kampanyası'nın ilk aşamasını başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. İlimizde bütün siyasi partilerin belediye başkan adayları kampanyamızı desteklemişlerdir. Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun başlatmış olduğu ve Türkiye genelinde bütün siyasi partilerin de gençlik için harekete geçmesi bizleri çok mutlu etmiştir.

Kampanyamızın ikinci aşamasının planlanması ve artık Genç Dostu Kentlerin oluşturulması için 21-23 Nisan 2014 tarihlerinde Ulusal Gençlik Parlamentosu Ankara İç Kale Otel'de toplandı. Nevşehir delegesi ve aynı zamanda Genç Dostu kampanya sorumlusu Eşref Bilge Uğurlu da"Nevşehir Belediyesi" nin destekleriyle bu toplantıya katılım gösterdi. 

Türkiye genelinde çeşitli siyasi partilerden 240 belediye başkan adayı Genç Dostu olmayı ve Genç Dostu Kentler yaratmayı taahhüt ettiler. Bu aşamada artık seçilen ve kampanyamızı destekleyen başkanlarımızla beraber genç dostu kentler oluşturmayı hedefledik. Nevşehir Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ünver de iyi niyet sözleşmemizi imzalayarak gençlere gerekli hassasiyeti göstereceğini belirtmişti. Kendisine desteklerinden ötürü teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte kampanyamızın ikinci aşamasını yürütürken de aynı hassasiyeti kendisinden bekliyoruz.

Aynı zamanda 9-12 Mayıs tarihlerinde 160 gençlik meclisi, sivil toplum kuruluşu ve üniversite kulubünün temsilcilerinin katılacağı Ulusal Gençlik Parlamentosu X. Genel Kurul toplantısına Nevşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi de iki delege ile katılım sağlayacaktır.