Bağlı bulunduğumuz en üst kurum olan Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) tarafından Haziran ayında 140 ülkenin katılımı ile yurt dışından bin firma, yurt içinden de bin 500 firmanın katıldığı Türkiye- Dünya Ticaret Köprüsü programına üyelerimizle katıldık. Üyelerimiz burada önemli kazanımlar elde ettiler.

GESİAD Nevşehir İş dünyasında çok önemli bir yere geldi. Bunun neticesinde derneğimizin faaliyetlerini yeni binamıza taşıyarak devam ettirme kararı aldık. Çalışmalarımızı üyelerimizin ihtiyaçlarını tespit ederek yapmaktayız.

475 şirketi temsil eden 280 üyemiz bulunmaktadır. Nevşehir iş dünyasını dünya pazarlarına açarak firmaların büyük iş hacimlerine ulaşmasını temin için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Küçük esnafımızı KOBİ’ler haline getirmek, KOBİ’leri de ihracatçı büyük firmalar yapmak üzere yoğun bir çaba içerisindeyiz.

Buğun aslında burada dershanelerin kapatılmasına yönelik olan yasa tasarısına olan tepkimizi dile getirecektik,fakat kulaklarımız dün bakanlar kurulundan gelecek habere kilitlenmiştir.Dünkü bakanlar kurulu toplantısının ardından dershanelerin kapatılmasının yeniden derlendirileceği açıklaması iş dünyası tarafından oldukça müspet bulunmuştur.Hükümetimizin attığı bu güzel adımla sosyal adalete olan güven boşa çıkmamıştır.Yüzbinlerce  eğitimci milyonlarca örgenci ve aileyi ilgilendiren bu konuda daha doğru kararlarında bu süreç içerisinde ortak akıl ile alınacağını ve ülkemiz neslimiz için en doğru kararın alınacagını ümit ediyoruz.