Nevşehir GESİAD üyeleri, bu yıl ki kurbanlarını Diyarbakır ve Afrika ülkelerinden Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde kestiler.

Umut Ergül,Emrah Güner gibi Nevşehir Genç İş Adamları Kongo geziisnde unutamayacakları Bir Bayram yaşadılar. 

Nevşehir Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (GESİAD) üyeleri bu yıl ki kurbanlarını Diyarbakır ve büyük bir sefaletin yaşandığı Afrika ülkelerinden Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde kestiler. Kurbanları dağıtmak üzere Nevşehir GESİAD'tan 30 kişilik bir ekip Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne, 50 kişilik diğer bir ekipte Diyarbakır'a gittiler.

 

GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Avşar yaptığı açıklamada, dernek üyelerinin geçen yıl Kurban Bayramı'nda Kenya'ya giderek aç ve fakir halka kurban Eti dağıttığını, bu yıl ise aynı işlemi Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yaptıklarını söyledi.

 

GESİAD Nevşehir ekibinin bayramın ikinci günü uçakla İstanbul'dan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne giderek burada üç gün kaldıklarını kaydeden Avşar, Kongo da Müslüman kardeşleriyle birlikte Mübarek Kurban Bayramını  geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

 

Geçen yılki programa da bizzat katıldığını ifade eden Avşar " oradaki açlığı ve sefaleti bizzat yaşadım. Üzülmemek elde değil. Derme çatma kulübelerde 8- 10 kişinin yaşadığını gördük. Su yok, birkaç kilometre uzaktaki kuyudan hijyenik olmayan suyu sırtlarında taşıyarak, günde birkaç lokma ile yaşam mücadelesi veren çocuklar ve ailelerini yüreğimiz parçalanarak gördük. Dağıttığımız etlerden alanların sevincini de yaşadık. Birkaç günlüğüne de olsa insanların aldıkları etlerle ne kadar mutlu olduklarını bizzat yaşadık." diye konuştu.

 

Kurban Bayramı'nda üyelerinin ailelerinden ve ülkelerinden ayrılarak binlerce kilometre uzaklığa, daha önce hiç görmedikleri farklı bir dünyaya sırf insanlığa hizmet ve Allah rızası için gittiklerini söyleyen Avşar "Amacımız Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde açlık ve fakirlik çeken kardeşlerimize kurban Eti dağıtımı yaparak bir süreliğine de olsa onları sevindirmektir. Kurbanlarını muhtaç kişilerle paylaşan fedakar ve hayırsever Nevşehirlilere teşekkür ediyorum." dedi.