Nevşehir’in turistik beldelerinden Göreme kasabasında bulunan tarihi Roma Kalesi ve mezarı yıkılma tehlikesi altında olduğu ifade edildi.

Kapadokya nın büyüleyen mekanı Göreme kasabasında yer alan Roma Kalesinin gövde bölümünde çeşitli çatlaklıklar tarihi kalenin yıkılma tehlikesi ile kaldığını bu anlamada risk altında olduğunu ifade eden Göreme Turizm Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz, Eğer acil bir önlem alınmassa Göreme kasabası ile özleşen tarihi ve turistik Roma Kalesini bundan sonra sadece resimlerde göreceğiz dedi.

 

FİB Haber Merkezine açıklamalarda bulunan Göreme Turizm kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz, Göreme  kasabamızla özleşen Tarihi Roma Kalesi ve mezarlığının şuan için bazı bölümlerinde çatlaklıklar Tabanında da erime ve çürüme var bu anlamda gerekli fizibilite çalışmalarının yapılarak Güçlendirme çalışması yapılması lazım dedi.

 

Tarihin birçok dönemlerine şahitlik yapan Roma Kalesi ve Roma Mezarlığı Zamanında Romalı askerler İpek Yolu'nun bu bölgesini bu kayalar üzerinden kontrol ediyorlarmış…