Çat Belediyesi Katkılarıyla,AK Parti Nevşehir Gençlik kolları ve AK Parti Çat Belde Başkanlığı  tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100 yıl dönümü nedeniyle Çat Kasabasında düzenlenen etkinlikte Gözyaşı Geceleri ekibi tarafından ‘Zaferin Gözyaşlları’ adlı Oyun sahnelendi.

Çat Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver,AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz,Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek,İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, TKDK Nevşehir İl Koordünatörü Murat Asiltürk,sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Çatlı vatandaş katıldı.

Proğram öncesi vatandaşlara yemek ikram edildi.

Etkinlik öncesinde
 konuşan Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Çat Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalalrı ve son yerel seçimden bugüne yaptıkları hizmetleri anlattı. Başkan Duru , Hizmetlerin ÇAtlı hemşehrileri ile buluşmasında emeği geçen Başta AK Parti Nevşehir Milletvekilleri olmak üzere tüm aK Parti İktidarına teşekkür etti. Çat Belediye Başkanı Kamil Duru önümüzde çok önemli 7 Haziran Genel seçimleri var.Çatlı hemşehrilerimden ilk kez bir şey istiyorum.7 Haziran da AK Partinin oylarını Çat kasabası olarak artırarak bir rekor oy alarak bir ilke imza ataraktarih yazmak istiyorum diyerek Çatlı hemşehrilerinden söz istedi.

Başkan Duru daha sonrasında; Çanakkale ruhunun yeni nesilde filizlenip ruh bulmasının ülkemizin ve tüm İslam coğrafyasının geleceği için önemli olduğuna dikkat çekti. Duru, "Bizler evlatlarımıza Çanakkale’yi ne kadar iyi anlatabilirsek tarihinden ders çıkaran nesil istikbale daha emin adımlar atarak ilerleyecektir" dedi.

Salonu dolduran 750 kişiyi aşkın kalabalığın büyük coşkusu altında sırasıyla AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları Ebubekir Gizligider,Murat Göktürk ve Mustafa Açıkgöz söz alarak tüm Çatlı hemşehrilerinden destek ve dualarını beklediklerini dile getirdiler.

AK Parti Nevşehir Milletvekili 3.Sıra Adayı Ebubekir Gizligider konuşmasında ben Çatlı bir hemşehriniz olarak tüm Nevşehir geneliyle birlikte tüm Belediye Başkanlarımızın ve tüm halkımızın hizmetinde olduk. İşte Başkanımız Kamir Duru Çat kasabası için ne istediyse AK Parti olarak Allahın izniyle onu temin ettik. Sizlerin hizmetkarı olarakta destek sizden hizmet. Hakka hizmet halka hizmet disturuyla 13 yılda yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Sizden ülkemiz üzerine oynanan oyunları bozmak için 7 Haziran da sandık başında vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Teker teker saymak istemiyorum. Baş örtüsü konusunu nasıl çözüldüğünü biliyorsunuz hepimiz birlikte yaşadık bunları.13 sene öncesinde koolisyon hükümeti ve o dönemin DSP lü SGK Müdürü zat şimdi CHP lideri olarak karşımızda yine aynı koolisyonun koltuk deynekleri ülkemii ne hale getirdiğini hepimiz yaşadık ve çok iyi biliyoruz.Şimdi yine aynı masalalrla halkımızı kandırmaya çalışıyorlar.Ama Allahın izniyle artık halkımız uyandı.
Kıymetli hemşehirlerim AK Partiye oy vermek için çok nedenlerimiz var. İstikrarın sürmesi ve Yeni Güçlü bir Türkiye için sizlerin desteklerine oylarınıza ihtiyacımız var. Biz sizler için varız ve sizlerle birlikte yürüyoruz yürümeyede devam edeceğiz. Son olarak onlar konuşur AK Parti yapar diyorum Şimdiden hepiniziden Allah razı olsun dedi.

Konuşmaların ardından 
Zaferin Gözyaşları, Çanakkale tiyatro etkinliği Gözyaşı Geceleri grubu tarafından sahnelendi. Çatlı vatandaşlar Gözyaşı Geceleri Çanakkale gösterileriyle unutulmaz bir akşam yaşadılar.