AB Comenius projeleri kapsamında  “Values Orientation and Societal Cohesion Labor mobility” isimli projenin ilk ayağı 7-12 Ekim 2013 tarihinde gülşehir’de gerçekleşti. Gülşehir çok programlı lisesinin koordinatörlüğünü gerçekleştirdiği projenin ortakları Almanya, Polonya, İspanya ve Bulgaristan.  Proje çalışmaları için Türkiye’ye gelen proje ortakları, Gülşehir Kaymakamı Murat ERTEKİN ve  Belediye Başkanı Mustafa DURSUN ’u ziyaret ettiler.
Konusu, yurtdışında çalışan işçilerin sosyal ve kültürel problemlerini incelemek olan projenin ikinci etabında Hollanda’dan emekli olmuş Zeki ERDOĞAN’a ev ziyareti yapıldı. Proje ekibi , burada yurtdışında çalışan Türklerin karşılaştığı sıkıntılar hakkında bilgi aldı.

Projenin önemli adımlarından birisi de, Gülşehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nejdet ÖZBERK’in , “Almanya'daki Türk Göçmenlerin Sosyal Entegrasyon Sorunu” konulu bir seminer vermesiydi. Seminere, Gülşehir Çok Programlı Lisesi, Gülşehir Ticaret Meslek Lisesi, Gülşehir Anadolu Lisesi ve Gülşehir Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Katıldılar.

Proje toplantısının son ayağı Nevşehir Ticaret Odasında gerçekleşti. Nevşehir Ticaret Odası hakkında heyet üyelerine bilgi veren Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, Avrupa ülkelerinde kullanılan her üç beyaz eşyadan birinin Türk Malı olduğuna dikkati çekerken, bir çok otomotiv devinin Avrupa’ya sundu araçların imalatının da Türkiye’de yapıldığını dile getirdi.

Heyette bulunan öğrenci ve Öğretim üyeleri ise Türkiye’yi ve Türk insanını kendi ülkelerinde bulunan Türk Aileler ve arkadaşları sebebiyle tanıdıklarını belirterek, Türklerin misafirperverliği ve Türkiye’nin güzelliğini ise bu proje sayesinde daha da yakından tanıma fırsatı bulduklarını dile getirdiler.