Gülşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak AHİLER KALKINMA AJANSI''na sunulan Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesis Alanı Projesi onaylandı.

Belediyemiz tarafından hazırlanarak AHİLER KALKINMA AJANSI na sunulan Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesis Alanı Projesi onaylandı.

2012 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Belediyemiz tarafından sunulan Kapalı Pazaryeri Projesi, 2012 yılı Mali Destek Programları değerlendirme süreci sonrası, 26.04.2013 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında, “Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği”ne göre tamamlanarak, desteklenmeye hak kazanan projeler arasına girdi.                                                                          

Toplamda 312 proje başvurusunun değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda, Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı kapsamında 55 proje ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 18 proje olmak üzere toplam 73 proje mali destek almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Projesi onaylanan Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Alanın yapılması için çalışmalara hemen başlayacaklarını belirtti. Kalkınma Ajansı ndan kullanılmaya hak kazanılan 502. 000 TL lik mali destek ile birlikte modern ve çok amaçlı bir pazaryeri ve sosyal alan oluşturacaklarını belirten Başkan Dursun, 250 esnafın faaliyet gösterebileceği, içerisinde mescit, emzirme odaları, zabıta noktası, yeme-içme alanları, dinlenme alanları ve soğuk hava depoları gibi alanlarında olacağı, sadece üstü kapalı bir pazaryeri değil çok fonksiyonlu modern bir sosyal tesis binasının yapılacağı müjdesini verdi.