NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde ilimizde yaşayan çok sayıda insanın bile bilmediği önemli tarih ve kültür değerleri bulunuyor. Bu değerlerin tanıtılması amacıyla İlçe Kaymakamı Murat Ertekin’in girişimleri de dikkat çekici.

İlçenin önemli tarihi değerlerinden olan Kızılkartma ve Kurudere vadilerinin tanıtılması amacıyla geçtiğimiz günlerde düzenlenen Vadi yürüyüşlerinin bundan sonraki günlerde de düzenlenmesi ilçenin bilinmeyen bu değerlerinin gün yüzüne çıkarılması bölge insanının ve bölgeye gelen yerli ve yabancıların da bu vadilere ilgi göstermesi açısından son derece önemli görülüyor.

Kaymakamlık himayesinde başlatılan vadi yürüyüşlerinden ikincisi Gülşehir’in Kurudere ve Pınarbaşı Vadilerinde İlçe Kaymamı Murat Ertekin, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Gülşehir Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Büyükçıkrıkçı ve İlçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.
Vadi yürüyüşü,  Kızılkartma Kilisesinin de içerisinde bulunduğu Pınarbaşı Vadisi ve Kurudere Vadisi boyunca, toplam 7 kilometrelik, turizm firmalarının bugüne kadar dikkatini  çekememiş gözden uzak peribacalarını içeren ve olağanüstü güzellikleri,  görenleri büyüleyen bir güzergahta yapıldı. Hafif yağan yağmurun güzelleştirdiği yürüyüş boyunca tarihi Karavezir Seyit Mehmet Paşa Su Sarnıcı, Kapadokya bölgesinin en eski yerleşim yeri olarak bilinen Kızılkartma Kilisesi ve yakınındaki doğal oluşumlu köprü  gezildi ve tarihi güzellikler bolca fotoğraflandı. Ayrıca  vadinin turizme kazandırılması için fikir birliği oluştu. Vadi yürüyüşü sonrası yapılan toplu kahvaltı sırasında yürüyüşü değerlendiren Kaymakam Ertekin, bilinenlerin dışında Gülşehir’in bilinmeyen olağanüstü tarihi ve turistik yerlere sahip olduğunu ve bu yerlerin mutlaka görülmesi ve gezilmesinin gerektiğini, Kurudere mevkisinde bulunan peribacası diziliminden ise çok etkilendiğini söyledi.