NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'den yola çıkan Ümit Gümüş Güney Asya'nın Filistin'i olarak adlandırılan Patani'de ümmetin yetimleriyle buluştu

İHH’nın organizasyonuyla her yıl Türkiye’den yola çıkan gönüllü ekipler dünyanın dört bir yanındaki yetimleri ziyaret ediyor, yardımlar yapıyor, yetimhaneler açıyor, çalışmaları yerinde denetliyor, yetimleri sevindirip ihtiyaçlarını karşılıyor. Her yıl tekrarlanan bu iyilik seferberliği Yetim Dayanışma Günleri olarak adlandırılıyor.

Bu kapsamda Nevşehir'den Patani'ye giden İHH Nevşehir Koordinatörlüğü Genel Sekreteri Ümit Gümüş, burada devam eden çalışmalara katıldı.

15. yüzyıldan beri bir İslam toprağı olan Güney Asya'nın şirin ülkesi Patani, yüz yıldan fazladır Budist Tayland işgaliyle karşı karşıya. Her türlü baskı ve zulme maruz kalan Patanili Müslümanlar dünyaya seslerini duyurmakta güçlük çekiyor. Patani'yi dünyanın gündemine taşıyan İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yeni yetimhanelerinin açılışı için bölgeye giden  İHH Nevşehir Koordinatörlüğü Genel Sekreteri Ümit Gümüş; "Arakan'da olduğu gibi Patani için de aynı durum söz konusu. Müslümanların zulüm gören bu bölgeleri fark etmesi, tanıması ve yardım eli uzatması girişimlerine ön ayak olan İHH oldu. Uzun yıllardır İHH'nın bölgede yetim çalışmaları sürüyor. Bu aynı zamanda eğitim projelerini de içinde barındıran bir girişim elbette. Sadece yetimin karnını doyurup, üzerini giydirip, yatacak yer sağlamıyor. Müslüman nesillerin yetişmesi için imkanlar sağlıyor. Bu ziyaretin sebebi de yine bir yetimhanenin açılışıydı." dedi

Gümüş, Müslümanların büyük baskı altında olduğu Patani'de çok sayıda yetim çocuk olduğuna işaret ederek, "Yıllardır süren baskılar, baskınlar, çatışmalar neticesinde çok fazla insan öldürüldü. 2004 yılında bir camiye yapılan saldırıyı ve sonrasında gelişen olayları biliyoruz. Buna benzer çok sayıda olay yaşandı, yaşanıyor bölgede. Arakan gibi Osmanlı Dönemi'nde ve öncesinde İslam'ın beşiği olan bu topraklarda bugün Müslümanlar zulüm altında, ama ne acı ki İslam Alemi  buralardaki mazlum ümmet konusunda yeterli duyarlılığı göstermiyor" diye konuştu.