Nevşehir Üniversitesi'nde başlatılan "Bir Öğrenci de Sen Okut" kampanyası kapsamında toplanılan yardımı, dernek üyeleri Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'a takdim ettiler.

 

Yurt dışında faaliyet gösteren Kapadokya Kültür Derneği tarafından Nevşehir Üniversitesi'nde başlatılan "Bir Öğrenci de Sen Okut" kampanyası kapsamında toplanılan yardımı, dernek üyeleri Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'a takdim ettiler.

 

Vali Savaş'ın makamında gerçekleşen ziyarete, dernek üyesi hayırsever iş adamı Yüksel Dükan ve eşi Hürmet Dükan katıldı.

 

Ziyarette konuşan Savaş, Yüksel Dükan'ın Almanya'da kurduğu işletmede 160'ın üzerinde Türk ve yabancıya iş verdiğini, Dükan'ın Türkiye'den işçi olarak giden ve kendisini ispat eden çalışkanlığını ve müteşebbisliğini gösteren iyi örneklerden biri olduğunu söyledi.

 

Birkaç kez derneğin Almanya'da düzenlendiği programlara katılmak için gittiğini ve Dükan'ın iş yerini de gezme imkanı bulduğunu belirten Savaş,

 

"Almanya'ya gittiğimde hemşehrimizin tesisini gezme imkanı buldum. Gerçekten insanı gururlandıran bir manzaraydı. Bu tabi ki bir yönü. İkinci takdire şayan bir yönü de Almanya'da vatandaşlarımızı bir araya getiren hem hemşehrilerimizin, Nevşehir, ilçe, belde, köy hepsini kapsayan sivil toplum oluşumunun faaliyetlerinin devam etmesi için en fazla katkı sağlayan iş adamlarından biri" dedi.

 

Savaş, Dükan'ın bu sivil toplum yapılanması ile de Kapadokya bölgesinin tanıtımına da katkı sağlandığını, son olarak da NEÜ'de okuyan maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için başlatılan kampanyaya da duyarsız kalmayarak yaptıkları organizasyon ile maddi yardım sağladıklarını sözlerine ekledi.

 

Yüksel Dükan da, Almanya'ya giden Türkler içinde 2'ci kuşak da yer aldığını, işçi olarak çalıştığı ülkede bir işletmenin sahibi olduğunu, gençliğinin geçtiği Nevşehir'e elinden geldiğince maddi manevi katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Eğitime çok önem verdiğini, kendi çocuklarının da Almanya'da iyi üniversitelerde eğitim aldığını, Almanya'ya giden 1'ci ve 2'ci kuşağın çektiği zorlukları, yeni kuşakların çekmemesi için eğitimin son derece önemli olduğunu kaydeden Dükan, "Ben 1954 yılında Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde dünyaya geldim. Gençlik yıllarım Nevşehir'de geçti. Ben Almanya'ya işçi olarak gittim, şu anda iş veren konumundayım. Gençliğimin geçtiği memleketimi hiç unutmadım ve elimden geldiğince maddi manevi katkıda bulunmaya çalıştı. Eğitimi çok önemsiyorum bizim çektiğimiz zorlukları yeni nesiller çekmesin istiyoruz. Derneğimiz yoluyla da Nevşehir için çalışıyoruz bölgeyi tanıtma faaliyetlerinde bulunuyoruz" diye konuştu.

 

NEÜ'nün başlatmış olduğu "Bir Öğrenci de Sen Okut" kampanyasına destek için Ramazan ayında yapılan toplu iftarlarda ve Türk iş adamlarına hediye edilen peribacası maketlerinin gelirleri ile ilk aşamada belli bir oranda para topladıklarını ifade eden Dükan, yanında getirdiği bin Avroluk çeki, Vali Savaş'a takdim etti.

 

Vali Savaş da, Nevşehir'e katkılarından dolayı teşekkür ederek, Dükan'a plaket verdi.