Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Özden TAŞĞIN yaptığı açıklamasında;

Bugün müthiş bir tevafukla karşı karşıyayız. Her şeyin sahibi Rahman ve Rahim olan Allah bize bugün; gözleri kör, kulakları sağır, dilleri lal ve kalpleri mühürlü olmayanlara, düşüne bilenler için müthiş bir tablo ortaya koydu.

Müthiş bir, bir araya gelme günü; bir tarafta size, kardeşlerinize, dinime ve gönderdiklerime zulüm eden, fitne çıkaran ve inkar edenlerle dost olmayın diyen bir uyarı ve bu uyarıları bir rehber olarak topluma anlatan iki cihan serveri Hz. Peygamberin doğumu...

Diğer yanda; bu din, bu millet, bu vatan Allah ve Resulünün düşmanları tarafından işgal edilmesin, parçalanmasın, insanları zulme uğramasın diye canlarını donarak verme pahasına Allah için verenlerin yeniden doğma günüdür.   

O halde; güzel insan sen kimin dostusun...

Seni bilmem lakin ben; Siyonist işgal çetesi ile ilişkileri normalleştirmeyi anormallik olarak görüyorum. Hele hele yeryüzünün en faşist ve zalim habis çetesi ile dost olmayı itikadımıza ve insanlık ahlâkımıza aykırı buluyorum.

Sana dostlarınla mutluluklar dilerim, seni ve dostlarını, ben de dostlarımı herşeyi bilen, gören alemlerin Rabbına havale ediyorum.  

Şüphesiz ki Rabbim duaları işitip kabul edendir.

Saygılarımla     Yrd. Doç. Dr. Özden TAŞĞIN