İstanbul da yaşayan Devlet övünç Madalyası sahibi Özkonak Kasabasından Hayırseverimiz Rahmetli Hacı Halil Türkkan İcin Avanos Özkonak Kasabasında yemek verildi.

2000 civarında kisinin katıldığı,Hacı Halil TÜRKKAN'ın oğlu Oğuz TÜRKKAN'ın Babası için verdiği yemeği Özkonak Bld. Bsk. Osman KUTAY , Bld.Bşk.Yardımcısı Nuri ÖZKAN , İstanbul ve Almanya Özkonaklılar Derneği organize etti.

 

Mevlid'e Nevşehir Milletvekil Ebubekir GİZLİGİDER,Avanos Bld. Bsk. Mustafa KORUKCU,Özkonaklı olan İstanbul Vali Yardımcısı Kazım TEKİN, İçişleri Bakanlığı Teftişkurulu üyesi Tahir TEKİN,İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürü Salih BEKAROĞLU,İstanbul Emninet Müdürlüğünde görevli Başkomiser Gaffar DEMİR , AK Parti Avanos İlce Başkanı Serkan FERALAN Goynuk Belediye Başk. Recep ÖZBEK İstanbul Nevşehirliler Dernek Başkanı Aşiret DALCI ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri , katıldılar. diğer cevre kasabalardan ve İstanbuldan iştirak edenlerle toplu yemek ikramı oldu. H.Halil TURKKAN ruhuna Kur-an'ı Kerimi Almanyadan teşrif eden Dunya Kur'an-ı kerim okuma 1.lerinden Remzi ER Hocaefendi okudu. Bayramlaşmak amacıyla Milletvekilimiz Sayın GIZLIGIDER ve beraberindeki heyet Ozkonak belediyesini ziyaret etti. Huzurevinde yaslılarla bayramlaşıldı . Akabinde Özkonak halkı ile Bayramlaşma yapıldı. Ozkonaklılar yıl icinde ki bu ziyaretlerin artarak devam etmesinden memnun kaldıklarını ilettiler.

 

HACI HALİL TÜRKKAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

 

‘’İnsanlığın en hayırlısı insanlığa hizmet edendir ‘’ prensiplerinden hareket ederek okul, cami, sağlık ocağı, kur’an kursu yaptıran ve bu uğurda çalışma ibadetinin değerini ve yüceliğini bilen H.Halil Türkkan kimdir? 1923 yılında Avanos’da(özkonak orta mahalle)doğmuş, çocukluk ve ilkokul yıllarını burada geçirmiştir. Orta tahsiline devam etmek için İstanbul Kadıköy’e gelmiş, ortaokula kayıtlı olduğu halde çeşitli nedenlerle tahsiline devam edememiştir. Askerlik yaşına kadar serbest ticaretle uğraşmış, askerlik dönüşü ise Kadıköy’de otobüs işletmeciliğine başlamış, çalışma azmi sayesinde işini büyüterek benzin istasyonu bayiliği ve inşaat işlerine girmiştir. Halen bu işleri üç oğlu işe birlikte sürdürmektedir. Doğduğu Özkonak’ta bir ilkokul, cami, sağlık ocağı, kur’an kursu ve lojman ayrıca bir de spor salonu yaptırmıştır. En son olarak 2005 yılının yazında Anadolu Öğretmen Lisesini, yurt kompleksiyle birlikte Özkonaklılara hediye etmiştir. Bu okulu en önemli özelliği Türkiye’de bir beldede açılan ilk Anadolu Öğretmen Lisesi olmasıdır. Bu ilki hemşerilerine yaşatmak için yoğun çaba sarf etmiştir. Daha sonra İstanbul’da ikamet ettiği Kadıköy’de bir mescit inşaatını, ibrahimağa’da spor salonunu ve lojman ile birlikte ilköğretim okulunu, ibrahimağa camii onarımını, Gülsuyu Halil Türkkan Gül Camii yapımını ve restorasyonunu, Göztepe’de 34 dershaneli,40 odalı ilköğretim okulunu,3 bloktan oluşan Tuzla İmam Hatip Lisesi spor salonunu ve 3 adet lojmanını ve en son olarak da bir kur’an kursu külliyesini tamamlamıştır. 2005 yılı sonu 2006 yılı başı itibarı ile de Küçükyalı’da kendi sahip olduğu araziyi bağışlayarak, burada bir yurt yapımını üstlenmiştir. Ayrıca yaptırdığı bu hayırların bakım ve onarımını üstlenmiştir. Sayısı belirsiz pek çok cami ve kur’an kursunun onarımını da yaptırmıştır. Her yıl 20 öğrenciden az olmamak üzere lise ve üniversite öğrencilerine burs vermektedir. Allah, Hacı Halil Türkkan gibi hayırseverleri bu memlekete çok eylesin. Son söz olarak da Hacı Halil Türkkan, yaşı ilerlemesine rağmen bu işlere devam etmekten büyük bir huzur ve mutluluk duyduğunu söylemekte ve varlıklı kimselerin eğitime katkıda bulunmalarını tavsiye etmektedir.Değerli büyüğümüz Hacı Halil Türkkan 11 Haziran 2012 tarihinde İstanbul'da hakkın rahmetine kavuşmuştur.Eğitim camiasına yaptığı hayırlar için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır, sevenlerinin kalbinde yaşamaya devam edecektir.