Heyecan’dan Değil, Susmayan Telefondan …

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinde beklenen ön seçim yapıldı. Ön seçimle birlikte 21 Haziran 2014 tarihinde yapılacak olan genel kurul öncesinde Cemiyet yönetimine tek liste çıkarılacak.

Kapadokya Muşkara Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bayram Ekici ile Kapadokya TV Genel Müdürü Behçet Alkan’ın iki ayrı liste çıkarmayıp ön seçimde karar kılmalarının ardından birlik başkanlığı M. Ziya Bulaner Toplantı salonunda ön seçim yapıldı. Ön seçim sonuçlarına kayıtlı 51 üyesinden 44’ü katılan Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinde Ekici 25, Alkan ise 19 oy aldı.

Ticaret ve Sanayi odasından temin edilen Tahta Oy Sandığından sonuca göre 2 haftalık süreçte Cemiyet seçimlerine tek liste halinde girecek olan Bayram Ekici’nin de liste hazırlığı başladı.

20 Yılı aşkın bir süredir gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yapan Muammer Başer’in hayır hasenatla dolu yeni hayatına başladığı bu günlerde Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yönetiminde kimlerin yer alacağı da merak konusu. Geçtiğimiz aylarda yapılan bir operasyonla gazeteci olup olmadığı şaibelerle dolu isimlerinden ve birçok dinazorundan kurtulan Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nde yeni yönetimin genç ve gazetecilik mesleğinden ekmeğini kazanan isimler arasından seçilmesi bekleniyor. Daha önceki bazı yönetimler gibi ayda, yılda, yazdan yaza, güzden güze iki satır köşe yazısı yazıp gazeteciyim diye caka satanlardan değil, bu işe emek verip, bu işten ekmek yiyen basın yayın mensuplarının oluşturduğu bir yönetim kurulunun oluşturulması bekleniyor.

Bu arada her ne kadar sokaktaki adamı çok ilgilendirmese de Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı seçimleri bazı kesimleri yakından ilgilendirdi. Zira başkan adayı Bayram Ekici gece geç saatlere kadar hem meslektaşlarıyla, hem de cemiyet seçimlerini yakından takip edenlerle uzun uzun görüşmelerde bulundu. Hal böyle olunca uykuyu alamadan ön seçime katılan Ekici’nin sık sık esnemesi de gözlerden kaçmadı.

Sivri Sözleri ve İnce laf sokuşları ile ünlü bir gazeteci ağabeyimizin söylediği gibi, Umarız bu memleketin düzelmesi için önce gazeteciler kendilerini düzelten bir yönetim ortaya çıkarırlar. Daha şimdiden Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinin yeni yönetimine başarılar dileriz.