Araç sahiplerine yapılan 31 Aralık uyarısının Hurda Araç Yasası'ndan faydalanmak için son gün olduğu ortaya çıktı. Yasada faydalanmak isteyen araçlarının elini çabuk tutması gerekiyor. İşte yasanın ayrıntıları ve araç sahiplerine yapılan uyarılar.

 Hurda araç yasasında son gün 31.12.2014


Hurda araç sahiplerini yakından ilgilendiren bu haberimizde 13 Aralık 2014’den önce yapmanız gereken işlemlerden söz ediyoruz. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil hurda-arac-sahipleri-dikkatMazıcıoğlu,yaptığı basın açıklamasında hurda araç sahiplerinin 31 Aralık 2014 tarihine kadar hurda araç tasfiyesi yasasından yararlanabilecekleri konusunda uyardı.
Araç sahiplerinin mağduriyetini gidermek adına düzenleme yapıldığını hatırlatan Mazicioğlu, 326 bin aracın hurdaya ayrıldığını ve bu konuda 5838 sayılı kanun nezdinde düzenleme yapıldığını belirtti. Yaptığı açıklama ile yasadan faydalanmak isteyenlerin 31 Aralık 2014 son tarih. Hurda araçlarla ilgili dönemi ise bu sene bitiyor.
Mazıcıoğlu, “Kanunun çıktığı mart ayından beri 326 bin taşıt hurdaya ayrıldı. Terkin edilen motorlu taşıtlar vergisi 573 milyon 911 bin lira, tahsilinden vazgeçilen para cezası ise 7 milyon 349 bin lira” olarak açıklamasına devam etti.
Mazıcıoğlu, devir satış ve banka hacizlerinin kaldırılma işlemlerinin bir günde bitmediğini, 31 Aralık tarihinden önce bu işlemlerin yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca üretim senesi 1990 ve daha eski olan bütün araçlar için aynı zamanda 2000 model üstü araçlar içinse vergi borçlarının en az %25’inin ödenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

31 ARALIK UYARISI!

Yasadan yararlanmak için son günün 31 Aralık 2014 olduğunu belirten Mazıcıoğlu, vatandaşları bu imkandan yararlanmaya çağırdı.

326 BİN TAŞIT HURDAYA AYRILDI

Hurda araçlarla ilgili dönemin yıl sonunda biteceğine dikkati çeken Mazıcıoğlu, "Kanunun çıktığı mart ayından beri 326 bin taşıt hurdaya ayrıldı. Terkin edilen motorlu taşıtlar vergisi 573 milyon 911 bin lira, tahsilinden vazgeçilen para cezası ise 7 milyon 349 bin lira" dedi.

Mazıcıoğlu, devirde işlemin hemen bitmediğine dikkati çekti.

Araç üzerindeki haciz ve ipoteklerinin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Mazıcıoğlu, "Araç sahipleri, trafik tescil bürolarında gerekli işlemleri yapacak. Kayıt ve tescillerinin silinerek hurdaya çıkarılan araçlar il özel idarelerine bedelsiz teslim edilecek" diye konuştu.

Mazıcıoğlu, üretim yılı 1990 ve daha eski araçların tüm borçlarının silineceğini, 2000 model ve üstündekilerin biriken vergilerinin ise 4'te birinin ödeneceğini sözlerine ekledi.