NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, maddi imkansızlıkları nedeniyle çocuklarını sünnet ettiremeyen ailelerin mahalle muhtarlarına müracaat etmeleri çağrısında bulundu.

Muhtarlar Derneği olarak geçtiğimiz yıllarda yapılan toplu sünnet şölenlerinin Sağlık Bakanlığınca alınan karar doğrultusunda yasaklandığına değinen Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, bu konuda ailelerin sıkıntıya girmeden en kısa sürede mahalle muhtarlarına başvurularını yapmalarını istedi.

Altınışık, “Sağlık bakanlığının toplu sünnet şölenlerini iptal etmesiyle birlikte muhtarlar derneği olarak bu konuda yine de maddi imkansızlıkları nedeniyle çocuklarını sünnet ettiremeyen ailelerimize yardımda bulunmayı sürdürüyoruz. Bilindiği üzere 6 yıl süreyle muhtarlar derneği olarak toplu sünnet şölenleri yaptık. Bundan sonraki süreçte bu tür ailelerimize mahalle muhtarlarımız aracılığıyla yardımlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın sünnet olmaları için Devlet Hastanemiz ve sağlık il müdürlüğümüz aracılığıyla yardımda bulunuyoruz” diye konuştu.