Nevşehir il genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün’ün başkanlığında yapılması beklenen ve 05 Kasım Pazartesi gününden itibaren başlayacak olan Kasım ayı toplantılarında il özel idaresinin finansman ve harcama programının yanında, 2019 yılına ait gelir, gider ve bütçe konuları da ele alınacak.

Toplantıda ayrıca merkeze bağlı Güvercinlik köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan ticaret ve depolama alanı konusundaki son gelişmelerde masaya yatırılacak.

İşte T.C. Nevşehir İli İl Genel Meclisinin 2018 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısına Ait Gündemler;

T.C.
NEVŞEHİR İLİ 
İL GENEL MECLİSİNİN 2018 YILI KASIM AYI OLAĞAN 
TOPLANTISINA AİT GÜNDEMLER

TOPLANTI TARİHİ    
05.11.2018-...11.2018  

TOPLANTI SAATİ     
10.00

TOPLANTININ YERİ     
İl Genel Meclis Başkanlığı Toplantı Salonu                                               

 

K       O      N      U      S       U

    
Yoklama ve açılış.

Bir evvelki oturuma ait karar özetlerinin okunması.

İl Özel İdaresinin 05.10.2018 tarih ve 10511 sayılı yazıları teklif edilen, İlimiz Merkez İlçe Güvercinlik Köyü 1026 nolu parsele ait Ticaret ve Depolama Alanı düzenlenmesine yönelik şehir plancısı plan müellifi tarafından hazırlanan nazım ve uygulama imar planlarının İl Genel meclisince onaylanması talebi. 

İl Özel İdaresinin 22.10.2018 tarih ve 11056 sayılı yazıları ile teklif edilen, İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanarak Ürgüp Kaymakamlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere T cetveli 02 sıra nolu 1 adet otomobilin satın alınıp alınmaması hususunda karar verilmesi talebi.   

İl Özel İdaresinin 22.10.2018 tarih ve 11064 sayılı yazıları ile teklif edilen, Kozaklı İlçe sınırları içerisinde bulunan, mülkiyeti Daimoğlu Sebze, Meyve ve Gıda Maddeleri ve İnş.San.Tic.Ltd.Şti.ne ait 205 ada 16 parseli teşkil eden taşınmazın üzerine Jeotermal Sera yapılmak istenilmekte olup, bahse konu yapıya jeotermal su verilip verilmeyeceği konusunun, jeotermal suyun tek elden dağıtımının yapılmasını hedefleyen Nevjet A.Ş. nin faaliyetleri göz önünde bulundurularak İl Genel Meclisince değerlendirilmesi talebi.      

İl Özel İdaresinin 25.10.2018 tarih ve 11239 sayılı yazıları ile teklif edilen, İlimiz Acıgöl-Karapınar-Tatlarin Belediyesi ile Nevşehir İl Özel İdaresi (bağlı 7 köy) Atık Su Grup Kolektör Hattı Projesi işine ilişkin düzenlenen protokol imza altına alınmış olup, proje çalışmaları ile ilgili işlemlerin İller Bankası tarafından yürütülmesi amacıyla 215.000,00.-TL kredi kullanılmasına, krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin İller Bankası A.Ş. tarafından teminat olarak alınacak İl Özel İdaresi gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ile Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal payların mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından (%40’ın dışında ve %100’üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanmaması halinde, bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankası A.Ş. ce talep edildiği takdirde aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş. ce İl Özel idaresi tarafından kullanılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan her türlü gayrimenkulü İller Bankası A.Ş.ye ipotek vermeye, her türlü gelir, hak ve alacaklarını terhin ve temlik etmeye, idaresine ait her türlü ticari işletmeyi rehin vermeye, İller Bankası A.Ş. nin mevcut mevzuatı ve bundan meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5302 sayılı kanunun 51. Maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediyle ilgili her türlü işlemi yapmaya ve imzaya yetki verilmesi hususlarının karara bağlanması. 

Nevşehir İli Hacıbektaş İlçesi Aşıklar Köyü 469 numaralı parselde Konut ve Park Alanı düzenlenmesine yönelik, şehir plancısı plan müellifi tarafından hazırlanan nazım ve uygulama imar planlarının İl Genel Meclisince onaylanması hususunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanması. 

Nevşehir İli, Avanos İlçesi Bozca Köyü, 234 ada 4 nolu parselde kayıtlı taşınmaz üzerine Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı (GES) ve Teknik Altyapı Alanı düzenlenmesine yönelik, şehir plancısı plan müellifi tarafından hazırlanan ölçekli nazım uygulama imar planlarının İl Genel Meclisince onaylanması hususunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanması. 
./..
-2-

M&G İletişim Sistemleri Kültürel ve Yör.Ür.San.Tic.Ltd.Şti. tarafından Kapadokya Bölgesinde lavanta yetiştirilmesi ve istihdam sağlanması, Kapadokya’nın jeolojik yapısı, tarihi dokusu, sanatları, mimari yapıları ve kültürel etkinliklerin tanıtımı ve Turizme ivme kazandırılması amacıyla Avanos İlçesi Çavuşin Köyünde bulunan 2154 parsel numaralı 1.348.000,00m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde uygulanmasına esas olacak  Lavendreams  isimli avan projenin Nevşehir İl Özel İdaresine bedelsiz hibesinin kabulü hususunda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanması.

M&G İletişim Sistemleri Kültürel ve Yör.Ür.San.Tic.Ltd.Şti. tarafından Kapadokya Bölgesinde lavanta yetiştirilmesi ve istihdam sağlanması, Kapadokya’nın jeolojik yapısı, tarihi dokusu, sanatları, mimari yapıları ve kültürel etkinliklerinin tanıtımı ve Turizme ivme kazandırılması amacıyla Avanos İlçesi Çavuşin Köyünde bulunan 2154 parsel numaralı 1.348.000,00m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde uygulanmasına esas olacak  Lavendreams  isimli avan projenin Nevşehir İl Özel İdaresine bedelsiz hibesinin kabulü hususunda İnceleme ve Araştırma Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanması.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait İlimiz Ürgüp İlçesi Ağcaören Köyü Köy içi mevkii 443 ada 304 parselde kayıtlı 4.374,99 m2 yüzölçüme sahip mezarlıktan bozma arsa vasıflı taşınmazın, Ağcaören Köyünün ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Köy Muhtarlığı adına 25 yıllığına tahsis talebi hususunda İnceleme ve Araştırma Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanması. 

İl Özel İdaresine ait 2019 ve İzleyen İki Yılın Bütçe Tasarısı hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanması. -01 Genel Kamu Hizmetleri
(Mali Hiz. Müd. - İnsan Kay. ve Eğitim Hiz. Müd. - Yazı İşleri Müd, - Destek Hiz. Müd. - İmar ve Kentsel İyileştirme Müd. - Su ve Kanal Hiz.Müd. - Yol ve Ulaşım Hiz. Müd. - Yatırım ve İnşaat Müd. - Ruhsat ve Denetim Müd. - Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü)

01 Genel Kamu Hizmetleri  (Acıgöl İlçesi) 
01 Genel Kamu Hizmetleri  (Avanos İlçesi) 
01 Genel Kamu Hizmetleri  (Derinkuyu İlçesi) 
01 Genel Kamu Hizmetleri  (Gülşehir İlçesi) 
01 Genel Kamu Hizmetleri  (Hacıbektaş İlçesi) 
01 Genel Kamu Hizmetleri  (Kozaklı İlçesi)
01 Genel Kamu Hizmetleri  (Ürgüp İlçesi)  

KURUMLAR ÖDENEK TEKLİFİ - (02 Sivil Savunma Hizmetleri, 04 Tarım Müdürlüğü Hizmetleri, 06 Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 07 İl Sağlık Müdürlüğü,  08 Gençlik ve Spor Müdürlüğü, 04 Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 09 Milli Eğitim Müdürlüğü, 10 Aile ve Çocuk Yardımı Hizmetleri)

01 Vergi Gelirleri, 03 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri, 05 Diğer Gelirler, 06 Sermaye Gelirleri ve 08 Alacaklardan Tahsilat, 

Finansman ve Harcama Programı

-2019 Yılı Gider Bütçesi Fonksiyonel Kodlamasının birinci düzeyinin oylaması. 
-2019 Yılı Gelir Bütçesi Ekonomik Sınıflandırılmasının birinci düzeyinin oylaması. 
-2019 Yılı Bütçe Kararnamesinin madde madde okunarak oylanması.

Üyeler tarafından verilecek önerilerin görüşülmesi.

Dilek ve Temenniler.

                                                                                                 Süleyman ÖZGÜN
                                                                                                   Meclis Başkanı