İranlı Hristiyan Bir Kadın Müslüman Oldu...

Müslüman olduktan sonra ismini Nehir olarak değiştiren İranlı bayan huzuru ve hakikati İslam da buldum
 çok şükür bende Müslüman oldum dedi.


Nevşehir İl Müftülüğü'ne Müslüman olmak üzere müracaat eden İran  uyruklu Bayan Neheayreş , İl Müftülüğü’nde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

İran vatandaşı Bayan Neheayreş, İl Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida töreninde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. İran asıllı 30 yaşındaki Neheayreş, Müslüman olduktan sonra Nehir ismini aldı.

Nevşehir İl Müftülüğü’nde Müftü Yardımcısı Yaşar Polat ,Kılıçaslan Camii İmamı Şenel Simit'in de hazır bulunduğu ihtida töreninde oldukça heyecanlanan ve Müslüman olduktan sonra Nehir ismini alan İran uyruklu kadın duyduğu memnuniyeti paylaştı.

Müftülükte Kelime-i Şahadet getirip Müslüman olan Neheayreş'e, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur'an-ı Kerim, Kur'an-ı Kerim meali, Diyanet İslam İlmihali ve Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitaplardan hediye olarak verildi. Kendisine sorulan sorulara, "İslam dinine geçtiğim için çok mutluyum, Müslüman olarak gerçek huzuru buldum, Müslüman olmaktan gurur ve mutluluk duydum" diyerek cevap verdi.

Nevşehir Müftü Yardımcısı Yaşar Polat  da, Müslüman olan Nehir Hanım’ın İslam dinini araştırdığını ve neticede kendi rızasıyla Müslümanlığı seçtiğini, bu kararından dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

İslamiyeti araştırdığı süreçte Kılıçaslan Camii İmamı Şener Simit e Kuran da takıldığı soruları sorarak aldığı cevaplardan da etkilendiğini söyleyen ve Yeni Müslüman olan İranlı bayan Nehir bu bağlamda Şener Simit hocamdanda Allah razı olsun dedi.

Yaptığı araştırmalar sonucu islamiyeti seçen İran uyruklu Nehir isimli bayan şahadeteyn kelimelerini eda ederek Müslümanlığı seçti.Nevşehir Müftü Yardımcısı Yaşar Polat Kuranı Kerim okuyarak  kendisine  ilmihal,Meal ve Kuranı Kerim hediye etti.