NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, piyasalarda ciddi bir nakit akışının olduğunu dile getirdi.

Nevşehir’de de bu sıkıntının yaşandığına değinen Nevşehir Esnaf ve sanatkarlar odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, esnaf ve sanatkarın nakit para sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığını, iş potansiyelinin son aylarda yüksek olmasına karşın para olarak dönüşünün istenilen düzeyde olmamasından dolayı esnaf ve sanatkarın maddi açıdan sıkıntı yaşadığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde esnaf ve sanatkarları ziyaretlerinde bu konunun bizzat esnaf ve sanatkarlar tarafından kendisine aktarıldığını kaydeden Ördü, “Nevşehir’de son aylarda ciddi bir nakit para sıkıntısı var. Esnafımız iş potansiyeli açısından sıkıntı yaşamıyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığım bir esnaf ziyaretinde bizzat esnaflarımız iş yoğunluğunun yüksek olmasına karşın para olarak geri dönüşlerin istenilen düzeyde olmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını bizzat bana da aktardılar. Durum böyle olunca esnafımız vergisini, kirasını ve diğer harcamalarını zamanında yapamıyor. Umarız bu durum bir an önce son bulur ve piyasalardaki nakit para akışı en azından esnaf ve sanatkarımızın harcamalarını zamanında yapabileceği ölçülere ulaşır” dedi.