İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül,

 Nevşehir’de düzenlenen Etkinliklere Katıldı

 

Nevşehir İl Müftülüğü ve ilçe Müftülüklerinin organizasyonu ile etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklerde İstanbul Müftülüğü Baş vaizi Sayın Mustafa Akgül, Nevşehir Merkez Kurşunlu Camii’ndeki vaazının ardından, aynı gün akşamı Ürgüp ilçesi Turgut Özal Konferans salonunda Din görevlileri ve halkla buluştu. 15.02.2014 tarihinde de Ticaret Borsası Konferans Salonunda Din görevlilerine yönelik düzenlenen konferansın ardından,  Avanos ilçesinde konferans verdi. 16.02.2014 tarihinde ise Kozaklı Grant Termal Otel’de ilçe din görevlileri ve Hacıbektaş ilçesi din görevlilerine seminer verdi.

 

Baş vaiz Mustafa Akgül Nevşehir Merkez Kurşunlu Camiinde yapmış olduğu vaazında; “Cenab-ı Allah, bizden nimetlerine karşı üç şey istiyor, nedir bunlar? Başta Zikir, ortada Fikir ve sonda da Şükür istiyor” dedi ve şöyle devam etti; Bir nimete kavuşunca “Elhamdülillah çok şükür demek bir şükürdür. Ama yetmez. Gerçek şükür, her nimetin kendi cinsinden olur. Yarım ekmeğin varsa birazını bölüp olmayana verirsen şükretmiş olursun. Daha fazla nimete kavuşunca nimet büyüdükçe, olmayanın payını o nisbette büyütürsen şükretmiş olursun. Sağlığına ibadetle, ilmine amelle, malına zekâtla şükretmiş olursun. Ne yazık ki, bunu hakkıyla yapamıyoruz. Bunun için Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerimde “Ne kadar az şükrediyorsunuz” buyrulmaktadır.   

 

ÜRGÜP İLÇESİNDE KONFERANS

            Ürgüp İlçe Müftülüğü tarafından 14 Şubat Cuma günü Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezinde  “İslam da Aile” konulu konferans gerçekleştirildi.

Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül katılırken, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Seçen, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Ürgüp Müftüsü A.Muhammed Çınar, Ürgüp Belediye Başkan Vekili Ayhan Şahin ve çok sayıda Ürgüp’lü katıldı.

            İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül “İslam’da Aile, Mutlu Yuva” konusunu dinimizce değerlendirdi, halktan gelen soruları yanıtladı.

Akgül “mutlu bir yuva için eşlerin üzerlerine düşen vazifelerini yerine getirmesi gerektiğini belirterek, “Mutlu yuva cennetin, mutsuz yuva ise cehennemin bu dünyadaki şubesidir. Yuvaları yıkan bomba, ‘sen ben’ davasıdır” dedi.

Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansta konuşan Mustafa Akgül, mükemmeli aramanın yanlış olduğunu ifade ederek hiç kimsenin dört dörtlük olmadığını söyledi. Akgül, “Kişi dört dörtlük görünüyorsa onun eksiği evlilik sonrası ortaya çıkar ki bu daha tehlikelidir. Evlilikler geciktirilmemelidir. Geciken evliliklerde mutluluğu bulmak zordur. Evlilik öncesinde ana-babanın görüşüne başvurulmalıdır. Çünkü Mevlana'nın dediği gibi gençlerin aynada göremediklerini ana-babalar tozlu tuğlada görürler” diye konuştu.

Mutlu bir yuva için ibadetin de çok önemli olduğuna vurgu yapan Akgül, “İşe haklardan değil, vazifelerden başlamalı. Eşler birbirlerinin eksiklerini yakınlarına ve arkadaşlarına duyurmamalıdır. Evliliğe başlarken boşanmayı asla düşünmemelidir. Pazara kadar değil mezara kadar ‘evet’ denilmelidir. Eşler haklarını değil, vazifelerini düşünmelidir. İbadetsiz mutluluk olmaz. Secdesiz ve seccadesiz evler hane halkını sıkar” dedi.

Program, ilçe Müftülüğü ve halk tarafından hazırlanan Plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.