Fuarı Mayıs Ayında Düzenlenecek

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğünün geçtiğimiz yıl düzenlediği fuarın bu yıl iş sezonunun başladığı bahar aylarında düzenlenmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü İlhan Temel, geçtiğimiz yıl sezon sonuna doğru düzenlenen İstihdam ve Girişimcilik Fuarının bu yıl Mayıs ayında düzenlenmesinin planlandığını söyledi.

Söz konusu etkinliğin ilimizdeki işverenlerle iş potansiyelindeki hemen hemen herkesin bir araya getirilmesi açısından son derece önemli olduğunu dile getiren Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü İlhan Temel, fuar hazırlıklarının sürdüğünü dile getirdi.

2014 Yılının ilk aylarında elde edilen verilerin ilimizde bu yılın ekonomik anlamda iyi bir yıl geçeceğine dair sinyaller verdiğine değinen Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, kurum bünyesinde hizmet veren iş danışmanlarının yılbaşından bu yana ilimizdeki işverenlere danışmanlık yaptıklarını da söyledi.

Çalışma bakanlığının da ilimizdeki hizmetlerini yürüten bir kurum olarak ilimizdeki işverenlerin bakanlığı ilgilendiren konularda da bilgilendirildiklerini ifade eden Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, “Yılın ilk aylarına baktığımızda İş Kur İl Müdürlüğü olarak bu yılın geçen yıla oranla daha iyi bir yıl olarak geçeceğini söylemek mümkün. Zira geçen yılın ilk aylarında işe yerleştirilen işsiz sayısı ile bu yılın aynı aylarında işe yerleştirilenlerin sayısı bu yıla yönelik güzel sinyaller veriyor. Çalışma Bakanlığımızın hizmetlerini de yürüten kurumumuzda görevlendirilen iş danışmanlarımız bakanlığımızın faaliyet konularında işverenlerimize adeta danışmanlık yapıyor. Amacımız işverenlerimizin bakanlığımızla ilgili konularda herhangi bir sıkıntı yaşamamaları. Yıl boyunca iş danışmanlarımız bu konudaki görevlerini aksatmadan devam ettirecekler” dedi.