Erken Evlilik çocuk gelinler projesi eğitimi İstiklal İlköğretim okulu ve 30 Ağustos İlköğretim Okulu toplantı salonunda velilere Toplumsal cinsiyet eşitliği ve erken evllik  eğitimi  verildi. Bundan sonraki eğitimlerin her mahallede yapılacağını dile getirdi.

 Proje Koordinatörü MAKBULE  ATLI saha çalışmaların bir bölümünü tamamladıklarını bildirdi, ilk çalıştayımız Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde İstiklal Okulunda  yapıldı. 12.11.2013  tarihinde okul müdürleri  ayrıca cami imamı ve Mahalle Muhtarı   Mehmet Akif Ersoy  Okul Velileri, mahallenin kadınlarının  katılımı ile ile üç  günlük bir eğitim yapıldı.

Atlı bu projeyi yazmadan önce İl genelinde ve kazalarında yaptığı saha çalışmalarında  bu konularda araştırma yaptığını dile getirdi  projeden bahsetti. NEVKAD  Başkanı Makbule Atlı İçişleri Bakanlığından  hibe Aldıklarını  ve Nevşehir il dernekler müdürlüğünün destekleri ile  Erken Evlilik Çocuk Gelinler Projesini  Nevşehir Kadın Derneği yürütüyor dedi. Projenin  destekçileri  Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, Nevşehir Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulamaları,Araştırma Merkezi(NÜKCAM), okul müdürleri, mahalle imamları ve mahalle muhtarlarıdır..Atlı şu şekilde devam etti ' Çocuk Gelinler” sorunun başka toplumsal problemlere neden olmakta “Erken yaşta evlendirilen kız çocukları ailelerinden ve arkadaşlarından uzaklaşmakta;  evde şiddete ve yoksulluğa açık hale getirilmektedirler. Genç ve eğitimsiz annelerin çocuk yetiştirmek konusunda yetersiz olması sık hamileliklere neden olmakta; kız çocuklarının fiziksel gelişimleri tamamlanmadan evlenmeleri toplumsal bir yara olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorununun çözümü ve engellemesi amaçlanmaktadır dedi. 

        Atlı Mücadeleci ,Azimli, halkın içinden olan  zor durumda olan  ailelere yardımlar ulaştıran ve  okumak isteyen kız çocuklarımıza bir çok kurumdan  yardımlar ulaştırarak  okumalarına  vesile olan ATLI bir çok hedeflerine ulaştığını ve   ayrıca Nevşehir Üniversitesi Turizm Yüksek Okulunda  son sınıfta okumakta olduğunu, bir taraftanda  projeler yazarak  proje çalışmaları yaptığını söyledi. Proje eğitimcileri Nevşehir Üniversitesinden Yar.Doc.Dr ve öğretim üyeleri verdi.