Merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun ebedi istirahatgahının da bulunduğu Taceddin Dergahı'nda kaleme alınan İstiklal Marşı'mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtma ve Milletimizin bağımsızlık yolunda çektiği zorlukları en çarpıcı biçimde ortaya koymaktadır. Çekilen bütün bu acılar, sıkıntılar hepimize ders olmalı,tarihimizden gerekli dersleri çıkarmalı ve medeniyet yarışında daha üst sıralara nasıl geliriz, bunun mücadelesini vermeliyiz. Ülkemizin çeşitli zorluklardan geçtiği şu dönemlerde de İstiklal Marşı'mızı daha çok okuyup,daha iyi anlamalıyız.


Bu düşüncelerle, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Marşı'mızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum.

ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRTMASIN

Nevşehir Alperen Ocakları İl Başkanı Doğanay UÇAR