FETÖ üyesi oldukları öne sürülen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) içindeki bir grup asker tarafından 15 Temmuz Cuma günü kalkışılan darbe girişiminin üzerinden 11 gün geçti. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Nevşehir'de de vatandaşlar Türk Telekom önü Diriliş Meydanına akın edip Demokrasi Nöbeti tutmaya devam ediyor.

Nevşehirliler, yaşlı, ihtiyar, genç demeden 7’den 70’e meydana gelerek Demokrasi Nöbeti tutmaya devam ediyor. Alana gelenlere Nevşehir Belediyesi Hizmet Birimi tarafından kurulan ikram alanlarında sınırsız su, ayran ve ekmek arası kavurma ikram ediliyor.

 Her gece Nevşehir Türk Telekom önü Diriliş Meydanını dolduran binlerce vatandaş, ellerinde Türk Bayrağı sık sık darbe karşıtı slogan atmayı da ihmal etmiyor.

Bu günkü Demokrasi Nöbeti'ne; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu , Nevşehir İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya , Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, TKDK Nevşehir İl Koordünatörü Murat Asiltürk, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay, Belediye Başkanları, Nevşehir Meslek Odası Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş her gece tam destek veriyor.