CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Nevşehir'in Göreme beldesinde Mai Kurkiharac adlı Japon turistin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı TBMM gündemine taşıdı.
İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunan Hamzaçebi, İstanbul'da Amerikalı bir turist kadının öldürülmesinin ardından yaşanan bu olay sonrasında Japonya'da "Türkiye ne kadar güvenli bir ülke" sorusunun sorulmaya başlandığını belirtti.

Hamzaçebi, söz konusu olaya ilişkin soruşturma yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa sonuçlarının neler olduğunu öğrenmek isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Olayın faili/failleri ile ilgili hangi işlemler yapılmıştır? Yılda yaklaşık 100 bin Japon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde yaşanan bu olayda güvenlik zaafiyeti var mıdır? Güvenlik zaafiyeti var ise sorumlular hakkında cezai işlem yapılmış mıdır? Bu tür olayların yaşanmaması için bundan sonra bölgede hangi önlemleralınacaktır? Ülkemizde güvenlik eksikliği olduğuna dair algının değiştirilmesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz?"