İki Japon turiste saldırdığı ve birinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli Mustafa Volkan D. (26) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

İki gün önce Göreme beldesinde bulunan Zemi Vadisi'nde dolaşan 22 yaşındaki Hoshie Teramatsu ile Mai Kurkiharac, kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştı. Saldırıda Mai Kurkiharac aldığı bıçak darbeleri sonrasında hayatını kaybetmiş, Hoshie Teramatsu ise ağır yaralanmıştı.

 

Nevşehir'de polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrasında MOBESE kameralarında yapılan incelemeler neticesinde katil zanlısı olarak gösterilen şüpheli Mustafa Volkan D. yakalanarak gözaltın alınmıştı. Gözaltına alınan zanlı, Nevşehir Dr.İ.Ş.A.Devlet Hastanesi'nde yatan Hoshie Teramatsu ile yüzleştirilmiş, Teramatsu kâğıda yazdığı yazı ile katil zanlısını teşhis etmişti. Zanlı Mustafa Volkan D bir gün süren sorgusunun ardından bu gün sabah saatlerinde adliyeye çıkarıldı.

 

 

Şüpheli Mustafa Volkan D. 8.5 saat süren ifadesinin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 
17 ayrı suçtan kaydı bulunan Ürgüp nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki şüpheli M.V.D., yakalanarak gözaltına alındı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, elde edilen delil ve bulgulara göre olayın zanlısının 'Canavarca hisle ve eziyet çektirilerek öldürme, kasden öldürmeye teşebbüs, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, nitelikli cinsel saldırı, cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetlerinden yoksun kılmak' gibi suçlamalarla Nevşehir Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiği, mahkemedeki sorgunun ardından tutuklandığı belirtildi.