Toplantıya Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun,Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak ile FİB Haber Merkezi ve çok sayıda basın mensubu katıldılar. Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, branştaki en önemli gelişmenin 2013 Okul Sporları takvimine girmeleri olduğunu söyledi.

 

Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, branştaki en önemli gelişmenin 2013 Okul Sporları takvimine girmeleri olduğunu belirterek, 30 farklı pilot ilde yarışmaların başlayacağını bildirdi.

 

Çolakoğlu, Kapadokya bölgesinde "Taş Ormanlarda Oryantiring" sloganıyla gerçekleştirilecek "Türkiye 3. Kademe Oryantiring Yarışları"na ilişkin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi'ndeki basın toplantısına katıldı.

 

Türkiye'de oryantiring sporunun hızla geliştiğini ve bu yıl itibariyle 6 bin sporcuya ulaşıldığını ifade eden Çolakoğlu, Kapadokya'da 3 gün süresince Gülşehir, Mustafapaşa ve Göreme'de yarışmalar düzenleneceğini söyledi.

 

Dünya genelinde oryantiring yarışmalarının ormanlık alanlarda gerçekleştirildiğini dile getiren Çolakoğlu, Kapadokya bölgesinin bir istisna olduğunu, peri bacalarının bulunduğu alanlar sebebiyle "Taş Ormanlarda Oryantiring" olarak literatürüne girdiğini anlattı.

 

Tekin Çolakoğlu, parkurların çok özel olduğunu ve yarışmalara her yıl ilginin arttığını ifade ederek, bu yıl ki yarışlara 20 ülkeden bin 300'e yakın sporcunun katılacağını bildirdi.

 

Türkiye'de 100'ün üzerinde oryantiring spor kulübü bulunduğunu belirten Çolakoğlu, "Oryantiring alanında en güzel gelişme 2013 Okul Sporları takvimine girmemiz oldu. 30 farklı pilot ilimizde yarışmalarımız başlayacak. Okullar arası ilk yarışmalar da haziranın ilk haftasında Nevşehir'de gerçekleştirilecek" diye konuştu.

 

Çolakoğlu, 2014'de Oryantiring Dünya Şampiyonasının bir ayağının Antalya Kemer'de gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

 

Kapadokya Uluslararası Oryantiring Yarışları kapsamında düzenlenecek

 

"Türkiye 3. Kademe Oryantiring Yarışları", 22-24 Mart tarihleri arasında Gülşehir, Göreme ve Mustafapaşa'da gerçekleştirilecek.