Peribacaları, kayadan oyma evleri ve sıcak hava balonuyla yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde ziyaretçiler için farklı etkinlikler düzenleniyor.

Bölgenin eşsiz güzelliğini havadan izlemek isteyen turistler için sıcak hava balonlarının yanı sıra bir girişimci, motorlu yamaç paraşütü ile test uçuşlarına başladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Nevşehir İl Temsilciliğinden alınan izinle Göreme'de balon uçuş alanında deneme uçuşları yapan firma yetkilileri, Kapadokya'nın motorlu yamaç paraşütü için çok uygun olduğunu söyledi.

Firma sahibi ve pilotu Onur Yılmaz, Alanya'da motorlu yamaç paraşütü uçuşları gerçekleştirdiklerini belirterek, Kapadokya'da da bu uçuşları yapmak için girişimlere başladıklarını söyledi.

Kapadokya'da motorlu yamaç paraşütleri için hava şartlarının uygun olduğunu belirten Yılmaz, "Keşif amaçlı buralarda uçuş gerçekleştirdik. Sivil havacılıkla belli çalışmalarımız var. Motorlu paraşütler için belli bir yasa olmadığından Türkiye'de bu sporun çoğalması gayretindeyiz" dedi.

Motorlu yamaç paraşütü hakkında da bilgi veren Yılmaz, "Çift kişilik bir araç. 70 beygir pervane gücü var. 3,5 saat havada kalabiliyoruz" diye konuştu.

Motorlu yamaç paraşütünün Kapadokya için çok güzel bir fikir olduğunu ifade eden Yılmaz, balonun uçamadığı saatlerde uçabileceklerini, bunun yanında rüzgarın da herhangi bir engel teşkil etmediğini kaydetti.

Deneme uçuşlarına katılan Vehbi Köse ise ilk defa böyle bir uçuşa katıldığını kaydetti. Kapadokya'yı havadan seyretmenin çok güzel bir duygu olduğunu aktaran Köse, "Balondan daha farklı bir şey, bu daha hızlı. Kapadokya'da böyle bir şeye ihtiyaç vardı. Farklı aktivite daha çok turist gelmesine neden olur. Balonlar çok güzel, balon için o kadar turist geliyor ki kesinlikle bunun da öyle bir artısı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

kaynak:www.airporthaber.com/