Nevşehir’in Ürgüp İlçesine bağlı Mustafapaşa Muhtar adayı Zerrin yılmaz konuyla ilgili yaptığı başın açıklamasında TUİK verilerine göre nufusu 2000 altında kalan Belediyelerimizden en son turizm öncelikli beldelerin son umudunu Anayasa Mahkemesi tarafından alınan kararda Mustafapaşa 2011 Belediyesi resmen düşmesine kanunlar çerçevesinde alınan karlara saygımız sonsuzdur ben Mustafapaşa’nın yarım kalan işlerine talip olduğum için bir bayanın eli değmeli düşüncesiyle Muhtar adayı Olduğunu açıkladı.

 Mustafapaşa Muhtar Adayı Zerrin Yılmaz Kapadokya’nın kültür merkezlerin ilk başlarında gelen Eski adı Sinasos, yani Güneşin Şehri Olarak bilinen Mustafapaşa Kasabası, mübadele döneminde giden Rumlardan kalma. Eski adı Sinasos, yani Güneşin Şehri. O zamanlar, İstanbul’da yaşayan varlıklı Rumların yazlık mekânıymış. İşte bu zengin yüzlerce konaklarına sahip Mustafapaşa Kasabası Kapadokya’nın en büyük açık hava Müzesinde doğa, Kültür Tarihini sergileyen Rum ile Osmanlı dönemine tek yapı üsluplarını barındıran Mustafapaşa evleri ve güvercinlikler yörenin özgünlüğünü dile getiriyor.

Muhtar Aadayı Yılmaz” edindiğim bilgiler üzere Mustafapaşa’nın tarih, doğa ve kültür değerlerini kapsayan çok sayıda varlığa sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, “36 kilise, 6 yeraltı şehri, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca tescili yapılmış 140, henüz tescili yapılmamış 250 olmak üzere toplam 390 adet tarihi konağa sahibiz. Tescili yapılmış konaklardan, 36 adet konağın restorasyon projesini Anıtlar Kurumu’ndan onaylattık. Bunlardan 20’sinin restorasyon çalışmalarını tamamlanmış. Kalan 16 konağın ki ise devam ediyor. Yine  mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olan tarihi kiliselerin tahsisini belediyeye kazandırılmış fakat kiliseleri gezip görmek çok zor çünkü personelini bulmak bir mesele Mustafapaşa’lı hemşehrilerim muhtar adaylığımı desteklerseler bende göreve geldiğim gün yarım kalan kiliselerin restorasyonları, Mustafapaşa’nın tamamını kapsayan içme su boruları, kanalizasyonlar,kültür merkezini,düğün salonunu ve Üniversite öğrencilere Yurt  bu yurt yapımını mustafapaşa’lı yaptıracak öğrenciler konaklayacak yine mustafapaşa’lı gelirinden kazanacak bir Mustafapaşa için Muhtar adayı olduğunu açıkladı.