NEVŞEHİR(MHA) Tüm yurt genelinde ve ilimizde de geçtiğimiz günlerde oldukça etkili olan kar yağışı 1. Amatör Küme, U-19 Yarı final müsabakalarını ertelemişti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Futbol il Temsilcisi M. Tolga Karaca, ertelenen müsabakaların yanında U-17 ligi müsabakalarının hava koşullarının elverişli olması durumunda bu hafta sonundan itibaren oynanmaya devam edeceğini söyledi.

1.Amatör küme futbol liginde ikinci yarının ilk hafta karşılaşmalarının geçtiğimiz hafta sonunda ilmimiz genelinde kar yağışının etkili olması nedeniyle ertelendiğine değinen Futbol İl Temsilcisi M. Tolga Karaca, bu hafta sonunda hava koşullarının elverişli olması durumunda ligin ikinci hafta müsabakalarından itibaren maçların oynanmaya devam edeceğini, bir sonraki hafta içinde ise ertelenen 1. hafta karşılaşmalarının oynanacağını söyledi.

Öte yandan U-19 Ligi yarı final müsabakalarının da kar yağışı nedeniyle ertelendiğine dikkat çeken Futbol İl Temsilcisi Karaca, bu müsabakaların ileri bir tarihte oynanacağını da açıkladı.

Futbol il tertip komitesinin de kararıyla ilimizde başlatılacak olan U-17 futbol ligi müsabakalarının ise ilçe sahalarında oynanmasına karar verildiğini kaydeden Karaca, 21 Ocak – 19 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek ligin ilk hafta müsabakalarının kar yağışının merkeze nazaran daha az görüldüğü Avanos ve Ürgüp ilçe sahalarında oynanmasına karar verildiğini ifade etti.