Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan,Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü,Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce,çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,sanayici ve işadamlarından oluşan çok seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı Karoserciler Marangozlar ve Ağaç İşleri Odası hizmet binası’nın hizmete açılışı nedeniyle düzenlenen törende Oda Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz selamlama konuşması yaptı.

39 yıllık oda tarihinde ilk kez bir hizmet binasına kavuştuklarını hatırlatan Korkmaz,geçmişte karosercilerin takım tezgahlarında üye yaparak bugünlere ulaştıklarını, düşünemeyecekleri ve hayal bile edemeyecekleri böyle bir hizmet binasına kavuşmalarından dolayı tüm esnaflar olarak sevincini yaşama imkanı bulduklarını ifade etti. Oda olarak böyle bir hizmet binasını kazandırdığı için Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür eden Korkmaz, AK Parti Nevşehir Milletvekillerinin de mesleki alanda karşı karşıya bulundukları sorunların çözümünde de önemli katkılar sağladıklarını belirterek,AK Parti Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’e teşekkür etti.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü’de,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in esnaf ve sanatkarlar başta olmak üzere diğer sivil toplum örgütlerinin hizmetlerini daha verimli ve etkin şekilde yapabilmeleri için yaptığı hizmet merkezleri ile ülke genelinde gerçek bir rol model olduğunu aktardı. Ördü,bu hizmetlerin Nevşehir dışından imrenerek izlendiğini ifade ederek, kendilerinin de bu hizmetleri büyük bir övünç içinde anlattıklarını dile getirdi.Ördü, “Bu tür hizmet alanlarının daha modern şartlar içerisinde yürütülmesi esnaf arkadaşlarımızın  ve halkımızın da odalarımıza karşı bakış açısını bile değiştiriyor.Bu  hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız  Hasan Ünver’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan’da , Karoserciler Marangozlar ve Ağaç İşleri Odası hizmet binasının yapımının sadece belediyecilik anlamında değil, insanlık anlamında da önemli bir farklılık oluşturduğunu belirterek, “Bu hizmetlerin ancak yüreğinde iman ve halka hizmeti hakka hizmet olarak değerlendiren bir düşüncenin ortaya koyabileceğine inanıyorum.Bu düşünceler içerisinde olan insanın da ürettiği her hizmetin hayırlı olduğunun bilinmesini istiyorum. Türkiye’de bir rol model olan Belediye Başkanı sayın Hasan Ünver’in esnaf kardeşlerimizin daha rahat ortamda hizmetlerini yürütmesine vesile olacak böyle bir merkezi kazandırmasının mutluluğunu yaşıyorum.”dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de, hiç kimsenin seçildiği yeri kendi mülki gibi değerlendirmemesi gerektiğini ifade ederek “ Nevşehir’de hizmet süremiz olan   9.5 yılı aşkın zamanın ardından esnaf odalarının temsilcileri, ticaret erbabı, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri eğer sizin hakkınızda çok iyi konuşabiliyorlarsa bu çok şerefli bir hadise.Bana bunu yaşattığı için Allah’a ne kadar şükretsem azdır. Allaha çok şükür ki hangi odamıza ne söz vermiş isek, Cenab-ı Allah, bizlere o sözleri yerine getirme imkanı verdi. Mahkeme kadıya mülk değil,hiç kimse seçildiği yeri babasının mülki gibi görmemek durumundadır.Oturduğumuz sandalye, kullandığımız masada,bize tahsisli oda,  şerefli milletimin şerefli bir emanetidir.Ben 23. Seçilmiş belediye başkanıyım.Seçim döneminde konuşulan sözler, dedikodular hepsi o sözlerle birlikte vefat eden belediye başkanlarımızla birlikte toprağa gömüldü.Önemli olan halkımızın yararlandığı bir hizmet bırakması.Bu son derece önemli.Biz bu binayı yaparken belediyemiz bitmedi,yok olmadı Elhamdülillah. 2004 yılında belediye başkanı seçildiğimde ‘Bizim dönemimizde insanlarımız Nevşehir Belediyesi’ni belediyemiz olarak görecekler’ demiştim. Geldiğimiz bu noktada Allah’a ham olsun ki artık insanlarımız Belediyeyi kendilerinin belediyeleri olarak görüyor. Artık insanlar Nevşehir Belediyemiz diye konuşuyorlar. Belediyemiz çok güçlüdür,daha nice hizmetler yürütülecektir.Zihin bulandıranlar,dedikoducular bir gün Allah ile baş başa kaldıklarında hesap verecekler.Onun için onları da bugünden vicdan muhasebesine  davet ediyorum. Bir an önce kendileri ve vicdanları ile baş başa kalıp bir an önce af dilesinler.”dedi.

Daha sonra Nevşehir  Karoserciler Marangozlar ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz,daha sonra maket bir karoseri Belediye Başkanı Hasan Ünver’e takdim etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, böyle bir merkezi hizmete kazandırdığı için Ünver’e teşekkür etti.Feralan ,bir rol model olan Ünver’in esnaf ve sanatlarlar ile sivil toplum örgütlerinin daha modern merkezlerde hizmet üretmeleri için katkı sağlamasının ülke genelinde de bir örnek oluşturduğunu vurguladı.Feralan, her türlü sözlerden uzakta sadece hizmet odaklı olarak çaba harcadıklarını dile getirerek şöyle konuştu; “ Nerde hangi eksiklik varsa,milletvekilleri olarak,belediye başkanı  ve valimiz ile birlikte uyum içerisinde kol kola omuz omuza halkımıza hizmet için büyük çaba harcıyoruz. Şu şu  demiş, şu şunu yapmış ile bizim işimiz gücümüz yok, biz hizmete odaklandık. Sayın Başbakanımız dediği gibi ‘Eşek ölür kalır semeri ,insan olur kalır eseri’ . Biz halkımıza hizmet üretmeye çalışıyoruz. Memleketimize bir çivi daha nasıl çakabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. ”dedi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’da Nevşehir’e güzel bir eserin daha hizmete açılması ve esnaflarımıza hizmet vermeye başlaması nedeniyle burada bulunduklarını belirterek, “  İnşallah yapılan hizmet hayıra vesile olur, buradaki esnaflarımız daha güzel ve daha rahat ortamda faaliyetlerini yürütme imkanı bulur. Bu hizmetin yerine getirilmesi konusunda çaba harcayan başta Belediye Başkanımız Hasan Ünver olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür ediyorum. ”dedi.

Törende daha sonra hafız Mahmut Sami Kemikkıran’ın duasının ardından Nevşehir Karoserciler Marangozlar ve Ağaç İşleri Odası hizmet binası , kurdela kesilerek hizmete kazandırıldı.