NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Devlet Su İşleri Bölge Müdürüne sitemde bulunarak, ilimizde yapılması kararlaştırılan Arıtma Tesisi projesinin neden geciktiğini sordu.

Nevşehir Belediyesi olarak bu projeye önem verip, Devlet Planlama Teşkilatından Projenin hızlandırılması için girişimlerde bulunurken, DSİ Bölge Müdürlüğünün ihale sürecinde ağır kalışı nedeniyle sıkıntıya girdiklerini belirten Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, “Proje olmayınca ihale de gecikti. Bizim normal yatırım programımız da geri kalıyor. 2012 yılının son üç ayında Devlet Planlamadan yatırıma gitmesi için göbeğimiz çatladı. Bakanla görüştük ve 5-6 ay süre kazanalım istedik. Ama yüklenicinin de işi zamanında alamaması bizim tüm gayretlerimizi boşa çıkardı. Bölge Müdürlüğünün ihalelerdeki ağır tutumu bize zaman kazandırmadı” dedi.

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısına cevap verirken, “Kusura bakmayın sizi tanımıyorum” diye başladığı açıklamalarında ise, “Sondaja gereken sürede başlanamadı. Köylü sondaj için çalışanlarımızı o alana sokmadı. Bizim arkadaşlarımızda köylü ile bizzat görüştü. Burada merdivenin geride kalan basamağına bakmayacağız. Sıkıntılar giderildi. Bir İşi yapmak düğmeye basmakla olmuyor. Bölge müdürlüğümüz işin bir an önce yapılabilmesi için elinden geleni yaptı. Ben göreve geleli 3-5 ay oldu. Ben bizzat proje firmalarını aradım. Bizim temennimiz bir teşekkürle söze başlamanızdı siz sitem ettiniz” diye konuştu.