14 Ekim 2018 tarihinde Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) organizasyonuyla bölgemize gelen 49 büyükelçi ve konsolos ve misyon temsilcilerinden oluşan 200 kişilik kafile beldemizde bulunan Yeraltı Şehrini ziyaret etti ve ziyaret sonrası konuklar Belediye Başkanı Halit ELMA tarafından konakta ağırlanarak kendilerine çay- kahve ve bize özgü olan Kuru Kaymak ikram edildi.

Kültürel etkinlikler kapsamında Kaymaklı belediyesi ile Bulgaristan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile ortaklaşa “UNESCO Koruma Altındaki Kültürel Miras” resim sergisi açılması yönünde karar verilmiş ve bu karar doğrultusunda beldemize gelen Büyükelçi Nadezhda NEYSKY, Bulgaristan Kültür Bakanı Yardımcısı Amelia GEŞEVA, İstanbul Başkonsolosu Angel ANGELOV Belediye Başkanı Halit ELMA tarafından kabul edilmiştir.

Kaymaklı belediyesinin de paydaşlar arasında bulunduğu 2. Uluslar arası Kapadokya Kültürel İmece Festivaline katılmak üzere bölgemize gelen 41 ressam ile Yunanistan’dan katılan Pespoina Bougioukmanou, PAPANDREOU, AB Uzmanı Derya Sevinç, Müzisyen Aylin Aydın, Çello Sanatçısı Pelin ODABAŞI, Opera Sanatçısı Burak BİLGİLİ, İtalya’dan piyanist Vincenzo De Lucia Belediye Başkanımız tarafından Kabul edilmişlerdir.

Bala Kaymakamı Sayın Mithat Can KUTLUCA ve Bala Belediye Başkanı Arif KAPLAN Kaymaklı belediyesini ziyaret etmiştir.

Daha önceki yıllarda Derinkuyu İlçesi Kaymakamlığı yürüten Sayın Mithat Can KUTLUCA’ ya ve Belediye Başkanı Sayın Arif KAPLAN’ a ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Toplumsal konularda duyarlılık oluşturmak adına çalışmalar yürüten “Kayseri Buluşmaları Platformu” başkanı Ali KARAGÖZ ve üyeleri, Belediye Başkanımız Sayın Halit ELMA’ yı ziyaret ederek beldemiz hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

İsviçre Yerel Yönetim Meclis Üyeleri Belediyemizi ziyaret ettiler ve Belediye Başkanı Sayın Halit ELMA konukları Makamında kabul ederek kendilerine beldemiz hakkında bilgi verdi.