Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih Bölümü ve Kültür Topluluğu tarafından ‘Dünü Unutma ki Yarına Hakkın Olsun’ konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen, Kurtuluş Savaşı komutanlarından Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’in konuşmacı olarak yer aldığı konferansa; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. H. Abdullah Şengül, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş aşamasında Kazım Karabekir Paşa’nın katkılarından bahsetti. Prof. Dr. İlyas Gökhan ayrıca konferansa konuşmacı olarak katılan Kurtuluş Savaşı komutanlarından Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir ile konferansın düzenlenmesinde emeği geçenler herkese teşekkür etti.

‘Dünü Unutma ki Yarına Hakkın Olsun’ konulu konferansın sunumunu gerçekleştiren Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir,  İstiklal Savaşının kahramanı Kazım Karabekir Paşa’nın çocukluk yıllarını, eğitim dönemlerini, orduya katılma sürecini ve vatanın istiklale kavuşması için imkânsız şartlar içinde verdiği mücadeleleri görsel sunum eşliğinde katılımcılar ile paylaştı.

Yoğun katılım ile gerçekleştirilen konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan tarafından Timsal Karabekir’e plaket ve teşekkür belgesi takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.