Ramazan ayına sayılı günler kala gündeme getirdiğimiz ve bu yıl Vatandaşın cebinden daha fazla para çıkmaması için yaptığımız haberi kimse üstüne alınmadı. Anlaşılan o ki, çiftli pide vurgunu bu yıl da devam edecek.
Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz haberde; Nevşehir’de çiftli pide altında özellikle ramazan ayında satışa sunulan ekmeğin maliyetinin ne olduğunu sormuş ve Vatandaşın bu konuda adeta kandırıldığını dile getirmiştik.
Yetkili ve ilgili kurumları göreve davet ettiğimiz haberimizle ilgili ve yetkili kurumlardan henüz bir ses çıkmadı. Zira, o kurumlar çiftli pide uygulamasının fırıncıların ücret tarifesinde bulunmamasından dolayı gerekli denetim ve düzenlemeyi yapamıyormuş.
Bu durumda o yetkili ve ilgili kurumlara şunu sormak gerekiyor;
Çiftli pideyi icat edenler yarın iki gün sonra 4’lü pideyi icat ederse, ya da olur ya arabaya, eve ya da müşterinin simasına benzeyen pideyi de icat ederse ne yapacaksınız?. Ve o pideleri fahiş fiyatlara satarlarsa yetkimiz yok karışamayız demeye devam mı edeceksiniz?.
Şimdilik görünen o ki, fırıncılar icatlarıyla övünüp vatandaşa çiftli pideyi bu yıl muhtemelen 3 TL’den satmaya devam edecek. İsteyen vatandaşta o pideleri 3 TL’ye sofrasına koyup afiyetle yiyecek.
Bu haberimizde kimseyi rencide etmenin peşinde değiliz, amacımız çiftli pide olarak piyasaya sürülen ürünün gerçek fiyatından vatandaşa satılması, Vatandaşın cebine rant hortumunun sokulmaması.