Kızılırmak’tan Su Mu Getirecek?

NEVŞEHİR(MHA) Başkent Ankara’da uygulanan ve çeşitli eleştirileri de beraberinde getiren Kızılırmak suyunun içme suyu olarak kullanılması fikri önümüzdeki günlerde Nevşehir gündeminin de öncelikli konuları arasında yer alacak gibi görünüyor.

Küresel ısınma ve yağışların istenildiği oranda yağmaması gibi nedenlerle hemen hemen bütün belediyelerin öncelikli sorunu haline gelen içme suyu temini konusunda Nevşehir Merkezinde şu an için ciddi bir sorun görünmüyor. Ancak ileriki yıllarda içme suyu temininin bir sorun teşkil etmemesi içinde Nevşehir belediyesinin çeşitli girişimlerde bulunduğu biliniyor.

Çevre Bakanlığı ile bu konuda çeşitli girişimlerde bulunduğu bilinen Nevşehir Belediyesinin Kızılırmak suyunun arıtılarak Nevşehir’e içme suyu temini konusunda yeni bir kaynak oluşturması konusunda çalışmalarda bulunduğu belirtiliyor.

Avanos ilçesinde konuyla ilgili çalışmalarda bulunduğu bildirilen Nevşehir Belediyesinin bu çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

Nevşehir’de içme suyu konusunda bir sorunun yaşanmamasına karşın ileriki 100 yıllık dilimde ilimizin içme suyu sıkıntısı çekmemesi için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in Kızılırmak suyunun içme suyu olarak kullanılması konusunda belediyenin bir girişiminin olup olmadığına, söz konusu çalışmaların ne aşamada olduğuna dair açıklamalarda bulunması bu konuda endişeleri olan tüm Vatandaşın yüreklerine su serpecek.