NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Kadın Dayanışma Derneğinin AB Hibeli Kadına Şiddette Etkin Modeller Projesi aralıksız sürüyor.

Trabzon ve Mardin illeri ile birlikte bu projeyi yürüttüklerini hatırlatan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen eğitim çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Söz konusu proje doğrultusunda ilimizde belediye eğitimlerinin geçtiğimiz günlerde 23 katılımcı ile tamamlandığını söyleyen Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, Muhtar eğitimlerinin önümüzdeki günlerde yapılacağını, mahalle muhtarlarının kadına şiddet konusunda nasıl hareket etmeleri gerektiğinin kendilerine anlatılacağını söyledi.

Proje kapsamında şu ana kadar 5 ayrı kadın eğitim programının gerçekleştirildiğini belirten Demirbilek, şiddete uğraşan kadınların yapmaları gereken yasal çalışmaların bu eğitim çerçevesinde kadınlara anlatıldığını dile getirdi.

Erkek eğitimlerinin de kadına şiddet konusunda büyük önem taşıdığına vurgu yapan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, şu ana kadar yapılan 2 erkek eğitiminin sürdürüleceğini kaydetti.

Bu proje doğrultusunda Kurumların ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Kadına Şiddet Konusunda karşı karşıya kaldıkları sorunların yanında eksikliklerinin de ortaya konulacağını belirten Demirbilek, 15 ay süresi bulunan projenin başarıyla devam ettirildiğine değindi.