Nevşehir Barosu Hukukçularından Av. Fazlı Koç Terörizm ile çözüm önerisi konusunda şu değerlendirmelerde bulundu... İşte o açıklama;

 Şahsımdan Terörizm ile çözüm önerisini soranlara Şahsi çözüm önerimi yazma Gereği duydum. Bu öneri şahsımı bağlamakta olup 3 kişi veya kişileri bağlamaz. 

1 Aşama Derhal uluslar arası tepki konmalı bu itlerin silah aldığı yer var. Kemik aldığı yalandığı yer var. 
Meclis toplanmalı , 

MHP AKP,CHP VEKİLERİ ACIL HERKESE KARŞI MECLIS DURUŞUNU GÖSTERMELIDIR. 

Uluslar arası bazı Anlaşmalar tek taraflı askıya alınmalı ve tüm kuzey Irak unsurlarına ağır darbe verilmelidir.

2 Aşama Pkk ve yandaşlarının tespiti yapılmalı , yakın akraba ve ailelerin vatandaşlıktan Çıkarma işlemleri yapılmalıdır. Vatansız ilanı bu Kişilerin aileleri ile birlikte yapılmalıdır. Böylece bu tehdit ile ve yapım ile Dağdaki itlerin akraba ve ailelerine gelecek baskı ile terörizmden vaz geçilmesi sağlanmalıdır.

3 Aşama tüm Suriye Sınırı ve Irak Sınırı Mayın ve benzeri tedbirler ile çevrilmelidir

4 Aşama kuzey Irak ve Suriye içinde olan tüm Türkmen Aşiretler ülke içine alınmalı ve vatandaşlık hakkı verilmelidir. Gelen Türkmen aileler Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ne yerleştirilmelidir.

5. Aşama Kürt ve Türk unsurların tarihi araştırması yapılmalı ortak nokta ve değerlerin tesbiti ile insanlarımızın kaynaşması sağlanmalıdır. Mevcut pkk itlerinin soy geçmişi çıkarılmalıdır ve Doğu halkımıza bunlar delilleri ile anlatılmalıdır.Bizim Kürtlerle veya Doğu halkımız ile sorunumuz yok bizim pkk itleri ve uluslar arası cıkar gurupları ile sorunumuz var . Terörizmim hiç bir zaman bitmez hele bu bölgede ama Terörizm bastırılabilir.

Saygılarımla
Av Fazlı Koç