NEVŞEHİR(MHA) Doğalgazın bina ısıtmasında kullanılması ve yaygınlaşması kömür satıcılarını zora soktu.

Yıllardır Nevşehir'de kömür ticareti yapan firmalar, şehir merkezi ve bazı ilçelerde kullanılan doğalgaz nedeniyle sıkıntılı bir sürece girdi.

Doğalgaz’ın gelmesiyle birlikte kömür satışlarında belli bir miktar azalma yaşandığını dile getiren firma yetkilileri; “Kış mevsiminin yaklaşması ve havaların da yavaş yavaş soğumaya başlaması ile odun-kömür depolarına  sadece binalarını kombiyle ısıtmayan vatandaşlar uğruyor. Nevşehir genelinde vatandaşların doğalgaza yönlenmesi ile kömür ve odun satışları düştü.  Odun kömür satan esnaflar, bir yandan kamyonlarla gelen kömürleri indirmeye çalışırken, diğer yandan ise satmaya çalışıyorlar. İşimiz zor" diye konuştu.

Nevşehir'de kömür satışlarının birkaç yıl öncesine kıyasla yüzde 30 oranında düşüş gösterdiği belirtilirken,  vatandaşın temiz ve kolay ısınma nedeniyle doğalgazı tercih ettiği kaydedildi. Önümüzdeki yıllarda odun ve kömür ticareti yapan firmaların başka sektörlere yönelmek zorunda kalacağı savunulurken, pazarlamacıların ise doğalgaz hizmetine kavuşması henüz planlamada olmayan belde ve köylere yöneleceği de belirtildi.