Proje ile ilgili kurum ve kuruluşların komisyon üyeleri ÇED Raporu hakkında görüş ve düşüncelerini belirtmek üzere 05 Eylül 2013 Perşembe günü Bakanlıkta yapılacak toplantı katılacaklar.

Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri illeri ile ilçeleri sınırlarında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 'Antalya–Kayseri Demiryolu Projesi' ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Söz konusu proje ile ilgili kurum ve kuruluşların komisyon üyeleri ÇED Raporu hakkında görüş ve düşüncelerini belirtmek üzere 05 Eylül 2013 Perşembe günü Bakanlıkta yapılacak toplantı katılacaklar.

Proje Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri ana hattı ve Alanya-Antalya bağlantı hattı olmak üzere 2 ayrı kesimden meydana geliyor. Proje kapsamında Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri ana hattının uzunluğu 582+491 km, Alanya-Antalya bağlantı hattının uzunluğu ise 56+715 km olarak planlandı. Demiryolu projesinin sözleşmede beyan edilen ölçekte projelendirilmesinin 2013 yılı itibari ile, inşaat sürecinin ise uygulama projelerinin tamamlanmasına müteakip yaklaşık 5 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığı yapılan açıklamada belirtildi.