NEVŞEHİR(MHA) Kozaklı Belediyesi, Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) ziyaretçilere Kozaklı Kaplıcalarını tanıttı.

EMİTT 2016, TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi ev sahipliğinde bu yıl 20. Kez ağırladığı il, ilçe, belde ve belediyelerle kaplıcalarını ziyaretçilerine açtı.

Şifa dağıtan kaplıcasını tanıtmak için fuarda yerini alan Kozaklı Belediyesi, kurduğu stantta ziyaretçilere kil maskesi hediye etti. Ayrıca, standı ziyaret edenler arttırılmış sanal gerçeklikle Nevşehir’deymiş gibi fotoğraf çektirme imkanı buldu. Stant içerisinde isteyenler ile çömlek yapma deneyimini de yaşadı.

Kozaklı kaplıcaları hakkında bilgi veren Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, “Kozaklı İlçemizin kaplıcaları, sıcak su ve çamur banyolarıyla sıcak suyun mineral değerlerinin çok yüksek olmasından dolayı kireçlenme, romatizma, bel fıtığı, siyatik, kadın hastalıklarında şifa bulan hastalarımız çok. Kozaklı ’ya şu anda Türkiye’nin her yerinden gelen misafirlerimiz mevcut. Bunlar tedavi gördüğü için de birbirlerine anlatıyorlar. Kozaklı ‘ya gelindiğinde 3 turizmi bir arada yaşayabilirsiniz. Kozaklı’da sağlık turizmi, Ürgüp Kapadokya‘da medeniyetler turizmi, Kayseri Erciyes’te de kayak turizmini aynı anda yaşama fırsatını yakalıyorsunuz. İlgilenen tüm misafirlerimizi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.