Önemli Termal turizm merkezlerinden Nevşehir'in Kozaklı ilçesi, Termal suyundaki radon gazı hücre yenilenmesini hızlandırarak, "gençlik iksiri" etkisi yaptığı için şifa arayanların yanı sıra genç ve güzel kalmak isteyenlerin de tercihi oluyor.

Radon gazının etkisi

Çerli ve yabancı turistlerin Kozaklı'yı tercih etmelerinde önemli etkenlerden birinin de sudaki radon gazının mucizevi etkisi olduğunu vurgulayan Çelik,  "Termal suyumuzdaki radon gazı, tüm dünyada hücre yenilenmesini hızlandırmasıyla biliniyor. Bu nedenle Kozaklı'nın suyu 'gençlik iksiri' olarak da nitelendiriliyor. Sadece hastalar değil, cildinin güzelleşmesini ve yaşlanma etkilerini azaltmak isteyenler de bu yüzden Kozaklı'ya geliyor. Bir iki günlük kullanım sonrasında bile ciltte pamuksu ve ipeksi doku hissedilebiliyor" diye konuştu.


Yapılan tüm analizler Kozaklı da ki bu termal suyun dejeneratif eklem hastalıkları, inflamatuar romatizmal hastalıklar, yumuşak doku romatizmaları, kronik bel ağrısı, ortopedik ameliyat ve kırıklar sonrası dönem, nevraljiler, egzema ve psoriasis gibi bazı cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılabileceğini kanıtladı.

ŞİFA KAYNAĞI KOZAKLI...

Kendi öz varlığımız olan, dışa bağımlı olmayan, teknik ve ekonomik avantajlara sahip, çevre dostu termal su kaynakları açısından ilimiz Nevşehir bir hayli önemli ve tarihi bir geçmişe sahiptir. Özellikle Nevşehir merkeze bağlı Kozaklı ilçemiz eski çağlardan beri jeotermal kaynakların çokluğuyla ve tercih edilmesiyle tanınmaktadır.

Şuan Kozaklı Sularındaki Şifaları birerbir yaşayan yurt içi ve yurt dışındaki binlerce turist her yıl Kozaklı ilçesinde derdine derman aramaktadır.

Kozaklı ilçemizizn Sağlık turizmi açısından önem ve ehemmiyetini tanıtımını inşallah önümüzdeki dönemlerde daha güzel yapmamaız dileğiyle...