NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de esnaf ve sanatkarın ekonomik anlamda en önemli destekçisi olan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde yılın ikinci diliminde kredi faizlerinin daha aşağı çekilmesi beklentisi var.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, şu an itibariyle yıllık % 5 oranında devam eden kredi faizlerinin yılın ikinci altı aylık bölümünde % 3’e düşürülmesini beklediklerini dile getirdi.

Kredi faizlerinin düşürülmesiyle birlikte Nevşehir Esnaf ve Sanatkara daha fazla kredi kullanma imkanını tanıyabileceklerine dikkat çeken Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, “2015 Yılının ilk 5 aylık bölümünde 27 Milyon TL kredi kullandırdık. Yıl sonuna kadar kredi taleplerinin geçen yıla nazaran daha fazla olmasını bekliyoruz. Nevşehirli esnaf ve sanatkarımıza daha fazla kredi kullandırabilmemiz kredi faizlerinin düşürülmesi ile daha fazla mümkün hale gelecek. Bu nedenle şu an yıllık % 5 olan kredi faizlerinin % 3’e düşürülmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.