Kuraklık saman fiyatlarını uçuracak endişesi

Nevşehir son 20 yılın en kurak kışını yaşıyor. Ne kar yağıyor nede yağmur. Hal böyle olunca hayvan üreticilerinin ana maddesi olan samanın fiyatının yükseleceği endişesi üreticileri şimdiden kara kara düşündürmeye başladı.
Nevşehir'in en büyük su kaynaklarından olan Kızıllırmak nehrindeki son durum üreticilerin kaygılarını destekler durumda. Nevşehir'in tarımsal sulamada suya olan ihtiyacı ve kar ve yağmur yağmasının az olması ile  tarım ve hayvancılığını tehdit ediyor.

Saman üreticileri şu an samanın kilosunun 35 kuruş olduğunu ancak kuraklık olursa bu fiyatın 1 TL’yi bulabileceğini ifade ettiler. Üreticileri saman fiyatlarındaki anormal artışın hayvan üreticilerini zora sokacağı konusunda hem fikirler. Olası bir kuraklığın sadece saman fiyatlarında değil hayvancılıkta kullanılan diğer ürünlerde de artışa neden olacağı ifade edildi. Hayvan üretiminde kullanılan başta mısır silajı olmak üzere bir çok üründe ciddi fiyat artışı olabilir endişesi hakim. Çiftçi ve üreticiler bir önce yağışların başlaması için dua ettiklerini ifade ettiler.